Gespot in Georgie…

5 november 2019

in Ingezonden mededeling

 

Op m’n reis door Georgië over de oude Georgische militaire weg, (E117) de enige verbinding dwars door de Kaukasus met Rusland, geloof ik m’n ogen niet!

Tussen de kilometers lange file vrachtwagens voor de grens -overgang met Rusland, zie ik een vrachtwagen met een  Georgisch nummerbord en de naam ‘Altenburg Lemmer’ op de cabine. Ik stap op de mannen af en probeer in m’n paar woorden Russisch de mannen aan het verstand te brengen, dat de auto uit het dorp komt waar ik woon en dat mijn man daar werkte. Er mag dan Altenburg Lemmer op staan, maar de auto komt hoogst waarschijnlijk van het bedrijf Altenburg Osingahuizen. In de volgende Sylboade vertel ik meer over m’n reis door Georgië, een prachtig land met een bewogen geschiedenis.

Mariet Swart