Voorwoord

5 november 2019

in Voorwoord

Beste lezer(es),

De wintertijd is ingegaan; de tijd is een uurtje terug gezet waardoor het even iets eerder donker wordt. Je kan wel merken dat het nieuwe seizoen is ingegaan want met het gure weer kan de dikkere jas wel weer aan. Voor de spokentocht was het toepasselijk weer. Donker, guur, wind maar helaas tot slot ook nog een regenbui. Al met al een spookachtig tafereel om al griezelend de vaartocht te maken.

Zoals de agenda (en aankondigingen in deze Sylboade) al duidelijk maakt, staan er nog veel andere leuke evenementen en activiteiten op het programma. Voor jong en oud is er wat te beleven in Heeg, jawel…ook in de wintermaanden!

Als eerste staat er een presentatie over de London reis van de palingaak op het programma. Er wordt verslag uitgebracht van de unieke reis die ze afgelopen zomer hebben volbracht. Daarnaast nog tal van leuke activiteiten in het Heechhûs, maar uiteraard ook de intocht van Sinterklaas op 23 november. We zien de goedheiligman graag weer in Heeg verschijnen en zullen hem allen uit volle borst toezingen als hij ons dorp weer aandoet. En voor de jeugd heeft de Sylboade ook dit jaar weer een kleurwedstijd georganiseerd. Meer hierover is te lezen in deze Sylboade. We hopen op veel mooie kunstwerken die we dan kunnen belonen met mooie prijsjes.

De volgende Sylboade komt 10 december uit, en de navolgende dan pas weer op 28 januari (het gecombineerde januari-februari nummer als het zijnde de “winter-editie”). Wilt u daarvoor rekening houden met de afwijkende inleverdata voor kopij? Vooral voor de activiteiten in februari is dat van belang omdat de kopij dan voor het gevoel al erg vroeg ingeleverd moet zijn. Het lijkt allemaal nog zo ver weg, maar voordat je het weet is het alweer volgend jaar 😉

Voor nu wens ik u heel veel leesplezier en een gezellige tijd zo naar Sinterklaas toe.

Marcel Langeland (voorzitter)