WSH Nieuwsbrief november 2019

25 november 2019

in Water Sportvereniging Heeg

Een gezellige drukke WSH-periode, De afgelopen periode heeft de WSH weer hele mooie activiteiten georganiseerd op het Heegermeer, zoals het Eredivisie zeilen 2019, NK Vrijheid en G2 en ook het altijd gezellige Kruis van Heeg en de Friese Reünie. Voor de jeugd was een supergezellig jeugdweekend georganiseerd met een actief bezoek aan Ottenhome en een prachtige rondleiding bij Wajer Yachts.

Door het slechte weer moesten we helaas de eerste editie van Heel Heeg Vaart afgelasten. Bij het organiseren kregen wij veel positieve reacties om een keer te kunnen sloeproeien in een St. Ayles Skiff. Dit is een snelle, lichte vier-persoonssloep met stuurman. Gezien het enthousiasme zou dit goed kunnen passen in onze ambitie om het watersport aanbod van de WSH te verbreden. De sloep is ook nog eens prima zelf te bouwen. De sloeproeiers uit Oudega zijn dit jaar al begonnen met de bouw van hun eigen sloep.

Ook in de winter is er voldoende te doen bij de WSH! Op 3 november starten weer de winterwedstrijden, waarbij 10 tot 15 polyvalken tegen elkaar strijden op 5 winterse zondagen. Er zijn nog enkele plekjes over, dus geef je snel op als team!

Daarnaast helpt de WSH ook weer mensen die hun examen willen doen voor vaarbewijs deel 1 of deel 2. Vaarbewijs 1 start 28 oktober, vaarbewijs 2, marifoon en Theoretische kustnavigatie daarna. Ook hiervoor zijn nog maar enkele plekken beschikbaar. Kijk dus gauw op www.wsheeg.nl voor meer informatie over deze en andere activiteiten.

Vrijdag 22 november houden wij de najaarsvergadering. Daarin komt het toekomstbeleid en komen eventuele nieuwe soorten watersporten aan de orde. Ook niet leden kunnen hierover meepraten. Begin december zullen wij nog enkele winteractiviteiten bekend maken.

Met vriendelijke groet, Bestuur WSH

Vaarcursussen

Ook deze winter organiseren we weer diverse cursussen zoals:

– Vaarbewijs 1 (Is al gestart bij het uitkomen van deze Sylboade)

– Vaarbewijs 2

– Marifoon

– TKN (Theoretische Kust Navigatie)

De cursussen zijn bedoeld voor eenieder die zijn vaarbewijs, marifooncertificaat of TKN-bewijs wil halen en/of zijn theorie op peil wil brengen. De gemiddelde cursusduur is 5 avonden. Meer informatie staat op de website en aanmelden kan via formulieren op dezelfde website.

Vanaf eind oktober, locatie It Sylhûs en info op www.wsheeg.nl