De Veer van Pommeline Preij

18 december 2019

in De Veer

Trots om de veer over te nemen van Armand, zal ik beginnen met een korte introductie! Ik ben Pommeline Preij, geboren te Amsterdam, maar in mijn vroege jaren samen met mijn moeder Ilja, verhuisd naar het prachtige Heeg. Eenmaal in Heeg, zat ik op de Basisschool de Sint Jozef ( toen nog in de Harinxmastrjitte )  waar ik ontzettend leuke herinneringen aan heb. In deze jaren, heb ik er een fantastische “bonus” vader (Robin) bij gekregen en ben ik trotse zus geworden van mijn broertje Cas en zusje Isabelle.

Voorts naar de middelbare school gegaan in Sneek, de RSG Magister Alvinus. Ook hier zeker mooie jaren gehad, waarna ik de fase ‘studeren’ inging. Deze fase zit ik momenteel nog steeds in (haha). Qua studie ben ik nogal een ‘laatbloeier’ te noemen. Op mijn 18e, na het behalen van mijn havo diploma, ben ik naar de IVA Hogeschool te Driebergen gegaan, om daar de studie ‘Nautisch Business management’ te gaan volgen. Dit heeft geduurd tot de kerst, want ik was er al vrij snel uit dat dit het nog niet voor mij was. De IVA was een vrij strikte opleiding, waar je van 9 tot 5 les had, je netjes diende te kleden en er 14 vakken gevolgd werden. De discipline werd je daar zeker bijgebracht, iets wat ik wel als positief heb ervaren en veel van heb geleerd. Echter, was het voor mij (met al mijn vrienden die het studentenleven volop aan het vieren waren) nog niet de tijd om zo toegewijd ergens mee bezig te gaan, bleek.

In januari 2012 ben ik toen gaan werken in Leeuwarden, als uitzendkracht bij Liander. Maar het plan was uiteraard nog steeds om een studie te gaan volgen. In september dat jaar ben ik de studie Hbo-rechten gaan doen in Groningen. Een studie die me goed beviel, maar Groningen beviel nog net iets beter dat jaar. De omschakeling van het studeren in Driebergen (waar niks te beleven was, behalve je huiswerk maken), naar het studeren in Groningen, ging dan ook niet geheel soepel. De gezelligheid haalde de behaalde studiepunten dan ook snel in, waarop ik het eerste jaar op 2 puntjes na, niet had behaald.

Omdat de studie toch wel erg goed beviel en ik wel doorhad dat het volledig aan mijn eigen inzet lag, ben ik dezelfde studie later weer gaan volgen in Leeuwarden. Op dit moment schrijf ik mijn scriptie dan ook af en zal ik de studie hiermee kunnen afronden. Naast dit laatste loodje, ben ik inmiddels alweer bijna een jaar fulltime aan de slag bij het hoofdkantoor van ING in Leeuwarden, op de afdeling fraude. Begonnen als analist/onderzoeker en inmiddels doe ik een stuk bezwaarafhandeling erbij. Erg leuk, dynamisch en bovenal interessant en erg leerzaam! Ook ben ik zojuist samen met mijn beste vriendin Laurence (dochter van Armand, van wie ik de veer heb gekregen), een onderneming gestart: Bånd Amsterdam. Hiermee willen we bedrijven ‘ontzorgen’ van hun activiteiten om bedrijfsrelaties te onderhouden, door deze voor hun te regelen. Denk hierbij aan het verzorgen van mooie, persoonlijke bedrijfsgeschenken!

Verder ben ik een bezig bijtje te noemen, met een wel wat chaotische aard. Ik vind het leuk om dingen te ondernemen. Zo ben ik onder andere ook actief geweest voor Stichting Dimarte (een stichting die zich inzet voor de opvang van paarden e.d.), ‘By the ocean we unite’ (een zeilorganisatie die zich inzet om plastic vervuiling tegen te gaan en hierover voor te lichten) en heb ik mij in 2017 verkiesbaar gesteld als raadslid voor GemeenteBelangen Totaal Lokaal. Voor deze gemeentelijke partij ben ik nog op de achtergrond (licht) actief in het bestuur als secretaris en tevens ‘sidekick’ van onze mede-Heegemer John van de Velden.

Verder ben ik dol op Heeg. Ík ben erg blij dat ik hier heb mogen opgroeien en nog steeds woon. Ik vind het leuk om steden als Amsterdam e.d. ook op te zoeken, maar ben altijd blij als ik hier het dorp weer binnenrijd. Door op te groeien in Heeg ben ik ook ontzettend gehecht aan het water, de natuur, zeilen, varen en alles wat erbij kijken komt hier in het mooie Fryslân. Ook al ben ik officieel ‘import’, ik voel me onderhand toch ook stiekem wel een beetje Frysk. Zo heb ik zelfs 2 jaar terug voor Omrop Fryslân gewerkt, als promotiemedewerker. Hier heb ik ook een sollicitatie voor moeten doen in, jawol, it Frysk!

Als 26-jarige heb ik natuurlijk (hopelijk) nog heel wat jaren te gaan, maar een ding wat ik zeker weet is dat wat er ook gebeurt, in Heeg kom ik altijd wel terug. Bedankt voor de veer Armand en redactie van de Sylboade, ik geef deze graag door aan mijn goede vriend en tevens de beste jachtschilder die ik ken, Huite Loopik!