It Wraldfinster

21 december 2019

in It wrâldfinster

Een greep uit onze agenda…

Talentenmiddagen groep 5 t/m 8 Weet u nog? Even anders leren. De doeners en denkers onder onze leerlingen gaan even anders aan de slag. Met de hulp van veel vrijwilligers en de medewerking van meerdere bedrijven! Ze vertellen nu zelf hun verhaal over één van de middagen:

Wij hebben op It Wrâldfinster in Heeg talentenmiddagen. Er is van alles te doen zoals robot van hout maken en natuurschilderijen, modelbouwen, stop-motionfilmpje maken, naaien en proefjes doen. Maar ik zal jullie even uitleggen wat een stop-motionvideo is. Het is best een werk, je moet eerst allemaal dingen hebben zoals lego en dan moet je alles op de juiste plek zetten en dan ga je een foto maken van de lego, dan zet je al de poppetjes op een andere plek en dan maak je weer een foto en dan wordt het vanzelf een filmpje en het is heel leuk. We mogten ook nog koken en toen maakten we nasi en we gingen naar ‘De Watersport’. Lieke, groep 7

Het wrâldfinster groep 5 t/m 8 heeft iets bedacht. Een paar weken geleden begonnen we met iets nieuws: Talentenmiddagen!!!
Voor het was begonnen mochten we uitkiezen wat voor drie verschillende dingen we wilden doen. Zoals: een robot maken van hout, natuurschilderij, modelbouwen, stopmotion-filmpjes, een knuffeltje en kussentje naaien, proefjes, koken en naar bedrijven gaan. Het is echt heel leuk! En volgend voorjaar gaan we hetzelfde doen maar dan andere dingen. Ik hoop dat het dan ook zo leuk is.Gerben , groep 7

E-lab Sneek, groep 8 Dinsdag 12 november:  Kennismaken met toepassingen voor het onderwijs van de 21e eeuw. Veel inspiratie opgedaan en heerlijk kennis gemaakt met nieuwe materialen en software, of was het gewoon spelen? Het doel van het E-lab is de meerwaarde van ICT toepassingen een prominente plek in het onderwijs te geven. Leerling en  leerkracht in de 21ste eeuw moeten vernieuwend zijn maar ook de mogelijkheid krijgen om te komen tot nieuwe inzichten.

Nationaal Schoolontbijt Het belang van een goed ontbijt is wel duidelijk: een stevige basis voor de hele dag voor lichaam en geest! Beide scholen ontbeten samen in gemixte leeftijds-groepen op dinsdag 5 november. Bakkerij Ypma leverde de ontbijtpakketten en wat er over bleef ging naar de daklozenopvang in Sneek.

Woensdag 19 december Kerstmusical  ‘Een engel met een B’ De eerste voorbereidingen zijn al weer achter de rug… Dit jaar gaan we voor de kerstviering weer samen een kerstmusical opvoeren. Dat gebeurt in één van de kerken. Uitnodiging & info volgen nog.

Schoolplan Voor de periode 2019-2023 is weer een werkplan gemaakt waarin we als school beschrijven wie we zijn en hoe we onszelf willen verbeteren. Medezeggenschapsraad en team bogen zich de afgelopen tijd over dit schoolplan. Dat is nu vastgelegd en gaat voor instemming naar onze Stichting Palludara-bestuurder en de onderwijsinspectie.

Team ‘It Wrâldfinster’