St. Jozefschool

21 december 2019

in St. Jozefschool

Sint Maarten viering Er klonken op maandag 11 november vrolijke St. Maartenliedjes in de Josephkerk waar pastor Foekema op bijzondere wijze de viering leidde en de kinderen het verhaal van Sint Maarten uitspeelden. Na deze feestelijke viering waar alle kinderen hun lampion toonden aan de ouders en andere mensen gingen ze het dorp rond. Wat een pech dat het zo slecht weer was. De lampions hadden het zwaar te verduren maar van vele kinderen hoorden we dat het de pret niet mocht drukken…

Landelijke actiedag leerkrachten. Op 5 november was de landelijke actiedag om aandacht te vragen voor de problemen in het basisonderwijs. Het team van onze school heeft er voor gekozen om die dag niet te gaan staken maar om te laten zien hoe mooi ons beroep wel is. Daarnaast hebben we, naar “wens” van minister Slob, ouders gevraagd les te geven. De minister vindt namelijk dat bij ziekte ouders wel voor de klas kunnen. Een aantal ouders gaf gehoor aan deze oproep en hebben op een prachtige manier les gegeven aan de kinderen. De lessen waren iets anders dan normaal maar dit nam niet weg dat het een hele bijzondere dag werd die uiteindelijk de pers heeft gehaald. In de leeuwarder Courant stond een prachtig stuk over “Meester papa” zoals Sieb zijn vader Fabian noemde. Natuurlijk konden de ouders niet zomaar voor de klas en heeft juf Marjan ’s ochtends een stoomcursus “Direct voor de klas” gegeven.

De kinderen van groep 5/6 zeiden het volgende over het plan:

Geachte minister,

Wij willen een juf of meester voor de klas omdat ouders helemaal niet geleerd hebben voor juf of meester. Wij zijn boos op u omdat wij anders dom worden, wilt u dat? Minister Slobber, dit kan niet! U kan niet zomaar ouders voor de klas zetten. Dat is belachelijk! Er moeten meer meesters en juffen komen! Groetjes Jolijn, Minte, Lise, Matsen, Mees, Leon, Levi, Arjen, Taeke, Hylke, Sander, Jelle, Mats en de rest van groep 5 en 6 van de St. Jozefschool in Heeg

Pleinspelletjes  Deze maand worden er elke week Pleinspelletjes gedaan. Hiervoor komen de 2 Buurtsportcoaches Timo en Bernard om de kinderen hierbij te begeleiden. Zowel nieuwe als bestaande spelletjes worden geïntroduceerd.

Nationaal Schoolontbijt Dinsdag 4 november stond het ontbijt klaar in de verschillende lokalen van It Wrâldfinster en van de Jozefschool. Dankzij het heerlijke verse volkorenbrood, de bruine bollen en de krentenbroodjes van bakker Ypma werd het ontbijt tot een waar feestje!