Activiteiten Talma State

7 februari 2020

in Talma State

Nieuwe Expositie

Er valt weer een nieuwe expositie te bewonderen in Talma State. Deze keer van oud Hegemer Kobus Sijbrandi, zoon van Pliesie Sijbrandi, zoals hij dat zelf zegt. Kobus heeft ook jaren in het 1ste van vv Heeg gespeeld. Hij woont in Franeker stond voor de klas aan de basisschool in Peins en later als docent wiskunde aan het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden. Is na 40 jaar gestopt, niet omdat hij het niet leuk meer vond, maar omdat hij graag leuke dingen voor zichzelf wilde doen. ‘En als dat zou zijn een week in bed kruipen, dan zou ik dat doen en niemand die me tegen zou houden’ aldus Kobus. Maar Kobus maakt zich nog wel nuttig, hij is voorzitter van de cliëntenraad en ook voorzitter van de Bewonersvereniging van Talma State en is dus geregeld in Heeg.

Naast het schoolwerk was/is Kobus creatief en sportief; tekenen, schilderen, muziek maken, iets met hout ontwerpen, gedichten schrijven, fietsen, vissen, zeilen enz… Afgelopen zomer met nog 3 anderen meegedaan aan Tsjerkepaad 2019 in de kerk van Wijnaldum. Hiervoor had hij het Waddenzee project gemaakt, 10 houten kissies met afbeeldingen van impressies van het wad. In de kissies hoort een foto met een gedicht. De foto’s in de kissies plaatsen was niet haalbaar. Kobus heeft de gedichten gebundeld. Een exemplaar ligt op de lessenaar bij binnenkomst. Mocht u zo’n boekje (de kosten zijn nihil) willen hebben neem dan contact op met Kobus. Voor meer uitleg betreffende de schilderijen ligt er een schrijven bij de expositie.

In Talma State bieden we mensen de mogelijkheid hun werk op artistiek terrein te tonen in de gang op de beneden verdieping. Voor vragen over de expositie of andere zaken kunt u Kobus bereiken op: email hidden; JavaScript is required

Tussen 9.00 en 17.00 uur bent uw welkom.

Ga vooral eens kijken!

Dinsdag 3 maart 19.30 uur  Dia lezing ‘Natuur in Zuidwest-Fryslân’

Jan Tijsma uit Oudemirdum heeft van zijn voormalige beroep als fotograaf een hobby gemaakt om landschappen en natuur te fotograferen. Sinds 2005 in het Nationaal Landschap Zuidwest-Fryslân, een gebied met verschillende soorten landschappen, weidse uitzichten, natuurgebieden, beslotenheid van dorpjes en stadjes, grote en kleine meren en veel, heel veel vogels. Daarnaast zijn er nog heel veel oude historische elementen in het landschap die her en der als pareltjes in het landschap aanwezig zijn. Hij brengt het ontstaan van Fryslân door de verschillende ijstijden in beeld. Ook laat hij ons genieten van een verblijf op Rottumeroog. Alles voorzien van mooie passende muziek.

Zijn missie: Zie wat er nu nog voor moois is in dit unieke Nationaal Landschap en zorg dat er niet meer verloren gaat.

Kom en geniet mee!

Entree dia lezing: € 5,- incl. koffie/thee

Namens de Bewonersvereniging Talma State

Mariet Swart (secr. pen.)