St. Jozefschool

11 februari 2020

in St. Jozefschool

 

Alle goeds voor 2020!! We hopen dat iedereen een goede kerstvakantie heeft gehad en een goede start heeft gemaakt van dit nieuwe jaar. Een aantal kinderen begon de eerste dag met frisse tegenzin, maar we hopen dat het ritme en de regelmaat er weer helemaal in komt. We zijn maandag 6  januari, Drie Koningen, samen in het speellokaal begonnen met het verhaal van de Drie Wijzen die bij de stal aankwamen.

Eerste begin vernieuwing Leerplein Een goed begin van het jaar was de plaatsing van de muurbank op ons Leerplein! Deze is gekocht van het geld van de Jozefmarkt. Voor de voorjaarsvakantie willen we het Leerplein verder aanpakken. Aletta, moeder van Hessel en Jelte, heeft hiervoor een ontwerp gemaakt. Verder heeft onze school Digiborden/ Touchscreens en Chromebooks voor in de verschillende groepen, besteld. Het is de bedoeling om voor de voorjaarsvakantie het Leerplein zo veel mogelijk in een nieuw jasje te steken.

Wereldrestaurant Groep 5 en 6 zijn voor de kerstvakantie bezig geweest met het onderzoeken van verschillende eetgewoontes op de wereld aan de hand van de methode Blink. Hierbij hebben ze geleerd dat de wereld verdeeld is in werelddelen. Om de kennis van de werelddelen uit te breiden hebben de kinderen van elk werelddeel een muurkrant gemaakt, met daarop informatie over wat er in welk land wordt gegeten aan fruit, groente, toetjes en welke specerijen vooral gebruikt worden.  Ook hebben we de eetgewoontes van vroeger bestudeerd.

Na de vakantie zijn we bezig met het inrichten van ons eigen wereldrestaurant, elk groepje heeft een werelddeel gekozen en zich geconcentreerd op één land van dit werelddeel.  Vrijdag 24 januari is de eindpresentatie waarbij ouders, grote broers en zussen en andere nieuwsgierigen mogen langs komen om te kijken wat de kinderen hebben gemaakt. Ze zullen dan de eetgewoontes van hun land presenteren en er zal iets te horen, te ruiken, te voelen en te proeven zijn!

Toetsweken weer achter de rug Januari is altijd een bijzondere maand. De feestelijke maanden zijn weer achter de rug en we mogen ons direct weer opmaken voor twee weken hard werken tijdens de toetsweek. We hebben toetsen gehad voor spelling, lezen, rekenen en begrijpend lezen. Het is toch altijd wel weer een beetje spannend. Iedereen heeft goed zijn best gedaan. In mei staat de volgende toetsweek gepland waarin we weer dezelfde vakken toetsen.

Groep 8 gaat op pad naar Sneek voor schoolkeus De komende weken staat voor groep 8 in het teken van de schoolkeuze. Ze zijn al wezen kijken op het Nordwin College maar zullen dat binnenkort ook gaan doen op het Bogerman en op de RSG in Sneek. Het is uiteindelijk de bedoeling dat iedereen de school gaat uitkiezen waar hij of zij zich het beste thuis voelt. Voor velen is dit best een moeilijke keus. Ga ik met mijn vrienden mee of maak ik een nieuwe start? Pas ik meer op deze school of is toch die andere school beter voor mij? Kortom een aantal pittige vragen waar Fenna, Sake, Bas, Mare, Iris, Chloe, Jente, Mirthe en Arnoud zich over moeten buigen. En wanneer de juiste school is uitgekozen vinden de gesprekken plaats over het niveau; kortom een spannende tijd voor groep 8.