Hegemer biljarttoernooi

18 maart 2020

in Biljart

Vrienden en vriendinnen  van het Hegemer biljarttoernooi.

Op 20 december 2019 ging het weer aan de strijd om het 35ste hegemer kampioenschap biljarten. Ditmaal met 2 nieuwe organisatoren, sinds het aftreden van Rommert en Coby moest er heel wat water door de mar stromen voordat dat zo ver was maar uiteindelijk kwamen deze twee als vanzelf bovendrijven.

Rommert en Coby nog bedankt voor jullie jarenlange inzet. Zoals ik al zei 2 nieuwe organisatoren Jacqueline Hettinga en Janneke van der Meer. Met deze 2 nieuwe mensen ook een verandert systeem, de poules zijn wat groter geworden waardoor iedereen 3x kon biljarten in de poule fase.

Op  vrijdag middag 13.00 uur werden de keuen gekrijt en de scheidsrechters namen hun plek in, de tot de tanden toe gewapende en gemotiveerde deelnemers gingen de strijd aan. En gestreden werd er.

In poule 1 haalt Sybout Jaasma 6 punten, Julian Andringa haalt ook 6 punten, Anne de Hoop haalt 6 punten evenals Ate Cnossen, van deze 4 heeft Sybout 128% van zijn gemiddelde gespeeld, Julian 123%, Anne speelt 103% en Ate 90%, hierdoor werden Sybout en Julian 1ste  en 2de  in de poule en mochten door naar de 8ste finales.

In poule 2 werd Jeltje Flapper 1ste met 7 punten, Harmke en Rommert haalden 6 punten, waar Harmke 103% van haar gemiddelde speelde en Rommert 92%, Jeltje en Harmke gingen dus door naar de 8ste finales.

In poule 3 was de 1ste plek een prooi voor Jan Bouma met 9 punten, de 2de plek ging tussen Frank Hettinga 6 punten, Sietse Altena 6 punten en Thewis de Jong 6 punten. Frank speelde 95%, Sietse 92% en Thewis 86%. Jan en Frank gingen door naar de 8ste finales.

In Poule 4 was Gert van Barneveld de sterkste met 9 punten, Haaje Stoffelsma had 6 punten en speelde 116%, Jantje Veenstra had 6 punten en haalde 94%, Theo A Speerstra had 6 punten en speelde 91%, Gert en Haaje gingen door naar de 8ste finales.

In poule 5 werd Sietse van der Molen 1ste met 9 punten en 166%, 2de werd Martje de Hoop met 9 punten en 100%, beide door naar de 8ste finales.

In poule 6 was Wybe Visserman de sterkste met 9 punten, voor de 2de plek kwamen er 4 mensen in aanmerking met 6 punten. Edzard Piebenga met 109%, Jan veldhuis 103%, Linda Nagelhout 89% en Durk Bergstra 84%. Wybe en Edzard door naar de 8ste finales

In poule 7 hebben Ids Groen en  Pieter Visserman 9 punten, Ids wordt 1ste met 95% en Pieter heeft 68%, dus door naar 8ste finales.

Dan poule 8, Ineke Schippers heeft 9 punten gehaald, Anton, Rimmer en Edward hebben alle 3 zes punten gehaald, Anton speelt 87%, Rimmer 75% en Edward ook 75%, Ineke en Anton gaan door naar de 8ste finales.

Van alle 61 deelnemende deelnemers zijn er 16 die over de poulefase berekend boven hun gemiddelde hebben gespeeld.

In de 8ste finales wint Sybout van Frank, Jeltje van Edzard, Pieter van Jan, Julian wint van Gert, Sietse van Harmke, Anton van Wybe, Haaje wint van Ids en Martje van Ineke.

In de kwartfinales spelen Sybout en Jeltje  tegen elkaar en Sybout wint, Pieter speelt tegen Julian en Julian wint. Anton speelt tegen Sietse en Sietse wint, Haaje speelt tegen Martje en Haaje wint.

Dan de halve finales, Sybout speelt tegen Julian en Sietse tegen Haaje, Sybout wint tegen Julian en Sietse gaat door het oog van de naald tegen Haaje. Vervolgens hebben we dan een troost finale tussen Julian en Haaje waar Haaje wint.

De finale is dan dus tussen Sietse en Sybout. Sietse wint uiteindelijk de cup met de grote oren.

Er kon ook nog worden gegokt op wie de winnaar zou worden waarbij je een prijs kon winnen, misschien een terugkerend fenomeen.

Al met al was het weer een geslaagd gebeuren denk ik.

Organisatie bedankt en tot volgend jaar.