Voorwoord

17 maart 2020

in Voorwoord

Beste lezer(es),

Na een kort wintersportweekendje in Duitsland wordt het maar al te duidelijk dat de natuur even van slag is. Okay, Winterberg is geen hooggebergte, maar nu was het zelfs te warm om de sneeuwkanonnen te laten functioneren… Ondanks de warmte hebben we toch voor het gevoel een paar afdalingen kunnen maken. Maar zelfs in de toonaangevende wintersportgebieden kampen ze met “sneeuwtekort”! Moeten we ons zorgen maken dat we over een aantal jaren in Europa niet meer aan wintersport kunnen doen? Toch weer een overduidelijk geval van klimaatverandering lijkt mij.

De maand maart is weer aangebroken en hoewel de voorjaarbloeiers allang in knop staan, zal nu echt de lente aanbreken. De vogels maken zich ook al op voor het nieuwe seizoen. Laat de lammetjes maar in de wei springen. Ook voor de mens is het een moment van enthousiasme en lentekriebels. Er staan weer veel leuke dingen te gebeuren in Heeg en omstreken. Hou de agenda goed in de gaten.

In deze Sylboade staan weer tal van verhalen, verslagen en aankondigingen. We hebben er met de redactie weer fijn aan gewerkt om er weer wat moois van te maken. En deze keer een fleurige editie, want we hebben een start gemaakt met meerdere kleurenpagina’s. Een leuke verandering. Wat ook een aangename verandering is, is dat onze redactie weer op volle bezetting is. Vorig jaar was Anneke Ringnalda aangeschoven, maar door veranderende omstandigheden bleek deze rol niet te passen binnen haar andere werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Haar plek is nu overgenomen door Barbera Smit. Verderop is een artikel te vinden waarin ze nader wordt voorgesteld.

Veel leesplezier!

Marcel Langeland (voorzitter)