Mariet doet het weer!!

9 april 2020

in Ingezonden mededeling, Verhalen

Op maandag 2 maart j.l. vond de prijsuitreiking plaats van de “bêste Frysktalige redaksjestik 2019” van de gemeente SWF. Het waren de dagen waarin we dachten dat er niet meer regen kon vallen, terwijl je telkens weer een hoosbui op je snufferd kreeg. Op naar Bolsward, naar het Gysbert Japicxhûs, een prachtige locatie in het mooie oude centrum van Bolsward. Ik parkeer naast een laag poortje met daarop het jaartal 1863 (of zo ongeveer)

Mariet heeft niet echt het idee dat ze iets gaat winnen. Dat blijft ze bescheiden zeggen, maar stiekem zitten we toch te hopen… Nou en zie daar het jury rapport:

Dit is in moaie observaasje sa as dat oeral yn ús gemeente wol optekene wurde kinnen hie. It ferriedt dan ek neat oer it plak, of “plaats delict”, dêr’t dit wat aaklike tafriel him ôfspile hat. Of de lêzer moat de figurearjende buorlju witte te wenjen. Der wurdt dúdlik spanning opboud nei it ein ta. Mei byldzjende taal en humoristyske observaasjes wurdt stadichoan nei it ûnûntkomber ein fan it einepykje ta wurke

De 2e prijs!! Met haar “Einepikje ferjitten…..?

Geweldig toch? Op de volgende pagina hebben we het stukje nog een keertje neergezet om jullie geheugen even op te frissen…. Het is wel de 2e keer dat ze een prijs wint met haar Fryske stukjes!!

Hartelijk gefeliciteerd!!

Agnes de Groot, namens de rest van de redactie

NB. Op deze website kunt het hele stuk teruglezen onder “Verhalen” met de datum 17 september 2019