Nieuws vanuit Talma State

16 april 2020

in Overig nieuws

Op dit moment dat ik het stukje aan het schrijven ben is het geen dag als alle andere dagen. Het Coronavirus beheerst ons leven, via de media krijgen we van alles te horen. De onzekerheid blijft, we weten niet hoe lang deze situatie zal gaan duren. Hoeveel slachtoffers er gaan vallen. Ik hoop dat wanneer de Sylboade bij u op de deurmat valt het allemaal achter de rug is. De komende zomer hopen we op mooi weer dan willen we meer gebruik gaan maken van de beweegtuin, deze is gesitueerd aan de achterkant van Talma State. Ook hebben we de wens om als activiteit vaker te gaan wandelen. Mocht u thuis zitten en denken daarbij wil en kan ik wel helpen laat het ons weten. Bij de receptie kunt u zich aanmelden hiervoor.

Met een vriendelijke groet, Froukje Pelsma, teamleidster Talma State

 Nieuws vanuit Welzijn

Optreden Bakhústerheechsjongers Zaterdag werden wij verrast met een geweldige shantykoor uit Bakhuizen! Het dak ging eraf. Er is met volle teugen genoten. Er werden vele acts opgevoerd en ook samenzang klonk geweldig! De Bakhústerheechsjongers waren weer een succes bij ons in huis! Met een voorliefde voor de zee en de streek, heeft dit shanty koor, dat op een heel eigen wijze liedjes zingt, er een super gezellige middag van gemaakt!!

Carnaval in Talma State We(L)zijn zo lekker normaal gebleven! We kunnen er niet omheen maar ook Talma ging even uit z”n  dak. De carnavals kleding werd van zolder gehaald en het was feest !!

Bakken en koken in ’t Anker De heerlijkste geuren die  vanuit ’t Anker komen verspreiden zich door Talma State. De bewoners koken en bakken er lustig op los en daarna is het heerlijk smullen! Ook op het Anker zijn helaas geen kaboutertjes…..

Knutselen voor de voorjaarsmarkt Volop bezig met de voorbereiding van de voorjaarsmarkt, wordt met veel enthousiasme geknutseld. Helaas kan ook de voorjaarsmarkt vanwege het coronavirus niet doorgaan.

De wens boom Op 7 februari gingen we, Martje Schotanus en Jaap Hofstra, met een rolstoelbusje op pad. De reis ging naar Sneek om de wens van Martje, met de auto door de MC Drive om kip nuggets te bestellen, uit te laten komen. In de verte zagen we de grote gele M al opdoemen. De chauffeur wist wel hoe het bij de MC Drive moest. We reden om het gebouw heen en kwamen bij een loket waar we onze bestelling deden, daarna betalen en vervolgens even wachten en de bestelling werd bij de bus gebracht. Snel terug naar Talma State om vervolgens de versnaperingen in Martje haar woning op te eten. Voor Martje en mij een nieuwe ervaring.

Verder was er nog een wens om de bloemen in de kerk wat vaker aan tieners te geven. Dit is in de kerkenraad besproken en de vergadering was van mening dat dit geregeld gebeurde, maar dat het wel erg fijn was dat er vanuit Talma State zo goed om de “jongerein” gedacht werd. Tenslotte hebben we nog een wens in behandeling. Het verzoek was om een aantal bankjes te plaatsen langs het wandelpad om Talma State heen. We zullen dit met de directie bespreken en dit t.z.t. realiseren. Jaap Hofstra

NL Doet We waren er goed op voorbereid en onze spullen waren binnen. Het feest kon beginnen, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten…..

Met een vriendelijke groet vanuit Talma State

Team Welzijn – John Hummel