St Jozefschool

9 april 2020

in St. Jozefschool

Bouwen maar…

We hebben in groep ¾ een aantal weken gewerkt tijdens de lessen van Blink aan het thema “Bouwen maar”. We leerden wat een architect doet, ontdekten welke beroepen er nodig zijn om een huis te bouwen, namen een kijkje in een baksteenfabriek en deden onderzoek: We onderzochten hoe we een eigen droomhuis konden maken en ontwerpen. Aan het einde van dit thema hebben we een eigen maquette gemaakt van ons droomhuis. Ook mochten we hierover een presentatie geven voor de klas.

Dit jaar helaas geen Palmpasen viering

Natuurlijk kunnen de kinderen nu thuis wel allerlei klusjes doen en zo geld sparen voor de Vastenactie. Thuis een palmpasen-stok knutselen, is ook een leuke activiteit  om te doen. Het gespaarde geld kan later meegenomen worden naar school. Zet hem op!

 

Even voorstellen…: Juf Det

Hier een klein berichtje over een nieuwe bewoonster in Heeg. Misschien al gehoord dat juf Det teken- en handvaardigheidslessen is komen geven op de Jozefschool. Dit is voor mij de snelste manier om in te burgeren en al het jonge volk te leren kennen. Het is mijn bedoeling om een naschoolse kunstklas op te gaan zetten als daar belangstelling voor is. Ik kom nu vers uit Brabant, heb 20 jaar trainingen gegeven op allerlei gebied aan jongeren binnen het autistisch spectrum en sinds 14 jaar gaf ik met veel plezier les op de middelbare school. Ik heb zelf een keramiekatelier, dus er komt vast meer klei de school binnen wanneer de tijd daar rijp voor is. Ik heb het nu al naar mijn zin!

Groet, ‘Juf’ Det Grottendieck

‘Nestkast-watchers’ in groep 7/8

In het Heempark zijn 22 netkastjes geplaatst waarin allerlei tuinvogels worden uitgenodigd een nestje te maken en te gaan broeden. De natuurlijke vijanden van de processierups worden zo naar ons prachtige park geleid. Groep 7/8 van de St. Jozefschool heeft de super leuke en interessante taak de bezetting en activiteiten van de Koolmees, Pimpelmees of een van die prachtige andere vogels elke week vast te leggen in een logboek.

Met een heuse verrekijker, een tuinvogel-determineer kaart en het logboek gaan de kinderen op pad om als echte ‘nestkast-watchers’ aan het werk te gaan. In de eerste weken was er lichte belangstelling van een Pimpelmees in het allerlaatste nestkastje. Helaas ligt de taak van groep 7/8 nu even stil maar gelukkig zijn er genoeg vrijwilligers die af en toe, met gepaste afstand, even de ronde lopen.

De lente gaat gelukkig gewoon door…