De Tussentuin

14 mei 2020

in Dorpstuin

De Tussentuin: dorpstuinieren op het volkstuincomplex

Midden in de hectiek van lege winkelschappen en vol gehamsterde koelkasten startte de dorpstuingroep van Duurzaam Heeg half maart met een gemeenschapstuin op het volkstuincomplex. Met een flink aangepast samenwerkregime werd in klein comité gewerkt aan het plantklaar maken van 750 m2 tuin. De dorpstuingroep heeft alle vrijgevallen kavels op het volkstuincomplex in gebruik genomen voor duurzame groenteproductie. Bij het schrijven van dit stukje zijn al tomaten, peultjes en erwtjes gezaaid, zijn de aardappels en uien gepoot en zijn sla, bietjes, venkel, kool, broccoli en prei als plantjes in de grond gezet.

Talma

De dorpstuingroep beheerde jarenlang de moestuinbakken achter Talma, waar voor dit soort grootschaliger productie geen ruimte is. Intussen is het terrein afgezet vanwege de corona-maatregelen en moet het onderhoud even wachten. Gelukkig genieten de inwoners van Talma in de tuin van het buitenzijn en kunnen ze elkaar daar onder de pergola op veilige afstand treffen.

Meedoen?

In de Tussentuin kunnen de dorpstuin-vrijwilligers hun groene vingers volop benutten en is er al bakken werk verzet om alle percelen plantklaar te maken. Het animo om mee te werken is groot, vooral van tuiniers die wel graag uit eigen tuin eten, maar de verantwoordelijkheid voor het werk graag willen delen. Daarvoor is de Tussentuin een ideale constructie. Wil je mee-eten van al dat lekkers dat binnen een paar weken van de tuin komt, kom dan meewerken en meld je dan aan bij Lucie, Dorine of Freya. Voor iedereen, met veel of weinig tijd, mobiel of minder mobiel, met groene of minder groene vingers, hebben we werk in de aanbieding in ruil voor groente, dus laat van je horen.

Freya, Lucie en Dorine