Nieuws vanuit Talma State

15 mei 2020

in Talma State

Beste bewoners van Heeg,

Ik vind het dit keer moeilijk om een “leuk” verhaal te schrijven, want het is op dit moment helemaal niet leuk! De bewoners die voor eigen veiligheid binnen de deuren van Talma State moeten blijven. Kinderen, kleinkinderen, vrienden, familie en alle contacten die niet meer gezellig langs kunnen komen. Het loopje naar de supermarkt of bakker, het praatje bij de slager… Maar we houden vol! Wij kijken ontzettend uit naar dat moment… dat het weer veilig kan! We doen ons uiterste best om het de bewoners naar hun zin en leuk te laten hebben/houden! Ondanks de maatregelen die we moeten treffen, proberen we er alles uit te halen! Op gepaste afstand koffie in de koffiehoek, muziekoptredens buiten Talma en/of in een gang bingo, aangepaste binnentuin, we verzinnen steeds leukere activiteiten om toch zo de sfeer er een beetje in te houden.

We doen dit samen! Wij kunnen dit!

Trots op mijn collega’s!!

In deze “op z’n zachtst gezegd” vervelende tijd. Een tijd van onzekerheid, nog niet wetende wat er gaat komen, voorbereiden op… Trots op mijn collega’s, die alles doen wat ze kunnen doen!

De bewoners van Talma kregen gisteren een bosje bloemen met de tekst:

Lieve bewoner!

We doen een stapje terug

Letterlijk en figuurlijk

Juist omdat wij u zo geweldig vinden en het

beste met u voor hebben.

Daarom houden wij afstand.

Met dit bloemetje steken wij u een hart onder de riem.

Bloemetjes, kaartjes, tekeningen en cadeautjes

Ik wil ieder ontzettend bedanken voor de mooie bloemen, motiverende kaartjes, prachtige tekeningen en de super leuke cadeautjes! Het doet onze bewoners ontzettend goed om te weten dat er veel aan hen gedacht wordt!! Dit geeft iedere bewoner een extra boost om deze lange periode vol te houden.

Paasontbijt

Tijdens Pasen werden de bewoners verrast door een heerlijk paasontbijtje, wat natuurlijk werd rondgebracht door onze Talma paashaas!! En ook werden de bewoners verrast met een mooi bloemetje van de paashazen uit Heeg!

Optredens bij Talma!

Zo was er geen, zo was er bijna elke dag wel een! Muzikanten maken buiten Talma State er een feestje van. Iedereen denkt met ons mee. Om het de bewoners toch nog een beetje leuk te maken en de moed er in te houden! Van zangers, accordeon spelers en gitaristen is er voor ieder wat te beleven. We zijn erg dankbaar dat er zoveel leuke muziek optredens zijn! Het is een super welkome afleiding voor onze bewoners!

Lammetje in Talma

Het was een bijzondere dag in Talma, in het Anker. Een familie stond vandaag voor de deuren bij het Anker, met een kinderwagen met daarin een lammetje! Wat een heerlijk gevoel bracht dit los bij de bewoners. Een lammetje het teken van de lente. Wat heerlijk om zo´n lammetje te kunnen knuffelen! Wij zijn deze familie ontzettend dankbaar! Voor hun leuke creatieve ‘cadeautjes’ voor onze bewoners!

Wij houden de moed er in! Jullie ook?!

Een vriendelijke groet vanuit Talma State,

John Hummel