St Jozefschool

14 mei 2020

in St. Jozefschool

Een Jozefkrant in Tijden van Corona!

Met het sluiten van de scholen kwam één van onze ouders op het idee om een Jozefkrant te publiceren. Op dit moment wordt er elke week een krant vanuit de Jozefschool gemaild naar alle ouders/verzorgers en belangstellenden. De krant is gevuld met belevenissen van kinderen, leuke verhaaltjes, nieuws, moppen, puzzels, recepten en tips. Het resultaat is echt geweldig!

In deze bijdrage; een bloemlezing uit deze kranten…

Een taart bakken

Doutsen had een taart voor Bram gemaakt. De moeder van Doutsen had alle ingrediënten gehaald die nodig waren om de taart te bakken… Dit was de reactie van Bram: Wij hebben de taart van Doutsen helemaal opgegeten en hij was erg lekker! Bedankt Doutsen! Ik wilde graag iets voor Leon maken. Ik heb voor een appeltaart gekozen. Deze heb ik maandagavond samen met mijn heit gemaakt. Bij mem weet je namelijk nooit zeker of de taart gaat lukken 😉. Op dinsdagmorgen heb ik de taart bij Leon gebracht. Natuurlijk met een bus slagroom erbij! Toen we thuis kwamen kregen we al heel snel foto’s van Leon met een dikke duim omhoog in de tekst eronder. Hij vond de appeltaart heel lekker! Ik vond het heel leuk om te doen!

Groetjes Bram.

De eerste week in huize Spitters

Iedere ochtend wordt besteed aan rekenen, taal, begrijpend lezen, blink .. ..’s middags is er tijd voor beweging en ontspanning! Het lijkt wel vakantie met school volgens Amber!

Met de vrachtwagen mee

Jente is even een nachtje met zijn vader op pad geweest! Even wat anders! Laden,  lossen en kilometers maken! De familie Houkema laat weten dat het goed met ze de gaat! Zo nu en dan wordt er wel gemopperd op de maatregelen maar ze proberen er het beste van te maken. Het schoolwerk wordt serieus opgepakt door Jente. Ze hopen op een snel weerzien!

 

Doorgeefinterview

Hoe gaat het met Bas Huitema? Goed

Hoe vind je het om de lessen thuis te doen?

Apart, maar ik vind het ook wel fijn omdat ik mijn eigen rooster kan bepalen. Als ik even goed door werk heb ik ’s middags tijd om wat anders te doen. Mijn vader is meester, dat is minder leuk want hij is strenger dan meester Paul.

Wat mis je het meeste van school?

Mijn klasgenoten! En meester ook wel een beetje…

Wat doe je overdag als je niet met school bezig bent?

We voetballen veel, maar dan met 1 of 2 kinderen en ik ben wel aan het gamen. Dan hebben we toch online nog contact met elkaar, dat is wel leuk.

Waar kijk je naar uit als alles weer gewoon is?

Kamp en schoolvoetbal! Ik hoop heel erg dat dit nog door kan gaan.

Hondenshow voor Talma Assistenten Thijs en Marrit en hondje Anna. Zij hebben deze week voor de bejaarden in Talma een speciale hondenshow opgevoerd. Zoals je ziet samen met het hondje van Tjerk en Klaasje. Anna (verkleed als hondje) steelt ook zeker de show. Superlief en wat hebben de pake’s en beppe’s genoten !

Fam Potma zaait! Iris, Rixt en Luco hebben zaden in de zaaipotjes gedaan. Het staat nu nog in huis lekker warm. Binnen een paar dagen waren de eerste groene puntjes al te zien. Komende zomer kunnen we hier lekker van smullen!! De tuinkers kan met pasen al op een eitje We hebben mini komkommers, tommies, baby sla, tuinkers en aardbeien gezaaid.