Warm Heeg

15 mei 2020

in Duurzaam Heeg

Warm Heeg: warmtecamera

Afgelopen winter heeft Warm Heeg, vanuit de actie “Zet ‘m op 70” een warmtebeeldcamera gekocht om te kijken waar de problemen zitten als een woning met een 70 graden CV-temperatuur niet lekker comfortabel warm te stoken is. Met een ‘warmte-foto‘ is duidelijk te zien of er warmtelekken in de woning aanwezig zijn.

Onder leiding van een deskundige van Pro Joule uit Koudum zijn er zes mensen uit Heeg opgeleid om opnames te kunnen maken. De eerst groep is begin februari op een zaterdagochtend vroeg op pad gegaan. Niet echt winter, maar wel koud genoeg om een eerste opname te doen. De afspraken zijn de dag ervoor bevestigd, de huizen lekker warm gestookt voor een duidelijker warmtebeeld.

Energiebesparing

Ons doel is huiseigenaren inzicht te geven in hoe zij energiebesparende maatregelen kunnen treffen. Soms kun je er gelijk iets van zeggen, maar vaak zou er ook nog een bouwkundige naar moeten kijken. Indien nodig kan Warm Heeg ook contact met een bouwkundige regelen.

Hoe werkt het?

Eerst worden er warmte-opnames van de gehele buitenkant gemaakt. Er zijn dan vaak gelijk al een aantal dingen die opvallen. Denk aan warmteverlies langs een kozijn, oude thermopane ramen, houten betimmeringen boven of onder ramen. Ook zie je isolatiegaten in de muurisolatie. Alle plekken die opvallen worden vervolgens ook nog eens van binnenuit de woning bekeken.

Al met al zijn we rond anderhalf uur met een woning bezig. Vervolgens worden de opnames in een indicatief rapport opgenomen. Deze rapporten gaan naar de bewoners en worden door Warm Heeg opgenomen in het archief. Ook een warmte-opname van je huis? Komende herfst gaan we verder met het maken van warmtebeelden. Wil je ook een warmte-opname laten maken van je huis om te weten hoe je energie kunt besparen?

Kijk op www.warmheeg.nl voor meer informatie.