It Wrâldfinster

18 juni 2020

in It wrâldfinster

Corona-beelden: de doorstart!

Maandag 11 mei: aankomst kinderen, afscheid van mem bij het hek en de juffen staan je op te wachten. Ouders op 1,5 m afstand. Het moet allemaal even wennen maar als snel komen we op gang. Halve groepen die om-en-om hele dagen naar school gaan.

Als deze Sylboade verschijnt dan gaat het hopelijk weer op de normale manier. Ondertussen geven we hier nog een korte impressie van de manier van werken: op school in combinatie met thuis… Groep 7, doorstart in twee groepen, A en B… en voor thuis: instructie staartdelingen via YouTube.

De leerkrachten schreven na de eerst week:

Beste allemaal,

Wat hebben we een leuke week gehad! Super om iedereen weer te zien en alle belevenissen en verhalen te horen. Het werken is weer even wennen. Het ritme van school is toch wel anders dan het ritme van het thuiswerken.

En dat vroeger opstaan…dat hebben de meeste kinderen toch echt niet gemist 😀

Naast werken hebben we ook groepsvormende kanjeractiviteiten gedaan. Aan het begin van de week hebben we buiten een leuk kanjerspel gespeeld. Later deze week een complimentenspel. Mooi om te zien dat we elkaar best heel goed kennen. Er zijn mooie complimenten uitgedeeld en in ontvangst genomen. Voor volgende week hebben we een korte weektaak. (zie bijlage). Donderdag en vrijdag zijn we vrij.

Fijn weekend gewenst! Groet, Nienke de Haas en Jildau Plantinga