Nieuws uit de tussentuin

18 juni 2020

in Duurzaam Heeg

De venkel doet het goed. De bietjes gaan als een speer en de honderd kroppen sla in wording staan er heel goed bij. Als je nu op de tuin komt is het een heel verschil met een maand geleden. De meeste bedden zijn beplant of klaar om beplant te worden en overal beginnen dingen te groeien.

Het is jammer dat je op zwart-wit foto’s de kleuren niet ziet. De slaplantjes zijn echt heel mooi frisgroen, de goudsbloemen die opkwamen bij de aspergeplanten achterin zijn knaloranje, de blaadjes van de bietjes donkerrood en het donkere groen van de broccolibladeren heeft een prachtige paarse zweem. Achterin wordt door Helma gewerkt aan de bloemen en kruidentuin. De zwervende bieslook is erheen verhuisd. De bijen en vlinders vinden het er heerlijk.

Droogte proberen we wat tegen te gaan door de bodem te bedekken met mulch. We leggen een dun laagje strooisel op de zwarte grond, zodat die minder snel uitdroogt. Dat kan van alles zijn: een laagje gemaaid gras of stro. En waar het echt te droog is, geven we de planten water uit de sloot.

Iedere week werken we in kleine groepjes op 1,5 meter afstand conform de regels van het RIVM. We werken op zaterdagochtend en woensdagmiddag. Heb je zin om mee te doen?

Stuur ons een berichtje via email hidden; JavaScript is required of bel Dorine

Er is altijd genoeg te doen en we vinden het gezellig als je komt. Tuinervaring is niet nodig, die krijg je vanzelf!