Nieuws uit het Dorpshuis

18 juni 2020

in It Heechhus

Beste dorpsgenoten,

Hoe gaat het met jullie nu er geen aktiviteiten in It Heechhûs  zijn. Wat een ander voorjaar dan 2019. Wie had dat kunnen denken.  Het prachtige Heechspanning kon niet doorgaan en dat gaf altijd extra glans aan ons dorpshuis. Het was één en al bedrijvigheid, kraampjes, geroezemoes en muziek. Ook Crescendo, mannenkoor, Willekoar, bridge etc. en alle sporten stonden stil. De schoolkinderen konden niet gymmen. Wat mis je dit alles. Het prachtige weer liet echter geen verstek gaan en dat maakte het iets vrolijker.

Toch gingen er ook dingen door en dat was het onderhoud binnen in het dorpshuis en vooral zichtbaar de vrijwilligers die buiten druk bezig zijn om de tuin te onderhouden en dat doen ze top. Barbera, Helma, Karin, Klaas en Andre wat zijn wij blij met jullie.

Ondertussen hebben Janke Postema en Lucie Gelderblom per maart, na 8 drukke jaren ons dorpshuis bestuur verlaten. Het was voor hen een moeilijk begin om het dorpshuis weer in de positieve cijfers te krijgen, maar  het is gelukt en veel dank daarvoor. Jullie afscheidsfeestje moet even wachten tot het coronavirus dit weer toelaat.

Na al die jaren als 5-koppig vrouwenbestuur, gaan wij als drie vrouwenbestuur door (Dukkie Vlas, Feikje Schotanus en Gerie de Jong). We zetten onze schouders eronder en hopen samen met onze pachter Sybout Jaasma op deze positieve route door te gaan.  Natuurlijk kunnen we heel goed 2 nieuwe bestuursleden gebruiken (wie o wie) meld zich aan. Want het is best spannend in tijden van corona.

De heropening van het dorpshuis in aangepaste vorm staat er aan te komen. Met ingang van 1 juni mag er weer iets meer. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Sybout.