St. Jozefschool

18 juni 2020

in St. Jozefschool

Hoera weer naar school!
Vanaf 11 mei mogen we weer naar school. En dat is fijn. Maar wel om de dag en in kleine groepjes. Weer samen in de klas en heerlijk spelen op het plein. Handen wassen , wel 5x en tafels poetsen. En dat kunnen de kleuters heel erg goed. Want dat moet van de baas van Nederland.

We zijn er al helemaal aan gewend !! En juf is trots op haar  kleuterkanjers!!

Nieuwe Chromebooks

Na de meivakantie werden de nieuwe ICT middelen in gebruik genomen. Daarbij kregen alle kinderen Chromebookles van juf Ilse in de verschillende lokalen op de nieuwe touchscreens. De kinderen vonden het geweldig! De Chromebooks worden zo veel mogelijk ingezet in het onderwijsaanbod van de Jozefschool.

Lessen van juf Det

De lessen van juf Det gaan ook door! Heerlijk om te werken met klei! Groep 3 kon gezellig in het knutsellokaal aan het bakbeest werken.

Doorgeefinterview

Hoe gaat het met Arnoud?   Helemaal goed.     

Hoe vind je het om de lessen thuis te doen? Ik had eerst wat achterstand, maar nu gaat het veel beter, omdat mijn buurmeisje Silke mij helpt.

Wat mis je het meeste van school? Mijn vrienden en meester Paul.

Wat doe je overdag als je niet met school bezig bent? Gister heb ik een hondenhok gebouwd, met mooi weer zit in in de hottub en verder speel ik nog veel voetbal.   

Waar kijk je naar uit als alles weer gewoon is? Naar mijn vrienden en weer met hun kunnen spelen. En sporten natuurlijk. 

Groetjes,  Sander, Frank, Arjen, Teake en Matsen

Klein eendje bij Hylke! Wij hebben thuis een klein eendje. Het ei vonden we bij mijn pake en beppe. Mijn zus heeft het ei steeds warm gehouden en toen kwam het kuikentje uit het ei. Het eendje loopt steeds achter ons aan . Het eet goed en zwemt in een badje. Het is erg leuk en gezellig om een eendje thuis te verzorgen. Groetjes Hylke

Drive-through-koningspelen.

Op 24 april zouden we normaal gesproken de Koningspelen hebben gehad. Helaas kon het dit jaar natuurlijk niet doorgaan. Toch, met al dat thuiswerken snakten we naar een leuk “uitje”. Aan het begin van de week kwam juf Anneke met een geweldig idee… We moeten 1,5 meter afstand houden en kinderen en ouders van hetzelfde gezin mogen in één auto; waarom organiseren we niet de Drive-through-spelen? En zo kwam het dat meer dan 50 leerlingen van de St. Jozefschool op deze vrijdag onder begeleiding van één van de ouders langs de 6 verschillende onderdelen werden gereden. Bij elk onderdeel stapten ze even uit de auto om een spelletje te doen of om op de Koningsdag-foto te komen.