Voorwoord

18 juni 2020

in Voorwoord

Voor u ligt alweer de één na laatste Sylboade voor deze jaargang! Volgende maand komt de gecombineerde zomer-editie er alweer aan voor de maanden juli en augustus samen. Houdt u hier nog even rekening mee als u nog iets in de Sylboade wil laten plaatsen voor die maanden? Dan moet de kopij uiterlijk 21 juni ingezonden worden!

Maar nu eerst weer even terug naar deze maand. Juni, zomer, mooi weer, maar toch anders dan anders. Dit seizoen geen festivals en gezellige activiteiten in ons dorp. Echter, het RIVM heeft de regels iets versoepeld. Onze gezamenlijke aanpak lijkt toch het aantal nieuwe corona besmettingen te beperken. Ga zo door, zou ik zeggen! Hou vol, ook al valt het niet mee nu het overal drukker wordt. Ook de horeca en cultuursector krijgen meer mogelijkheden om toch gasten en bezoeker te mogen bedienen. Maar het is nog verre van ideaal, maar we moeten er samen maar het beste van maken!

Vorige maand heeft u er al over kunnen lezen: de aangepaste enveloppenactie om geld in te zamelen om een nieuwe jaargang van de Sylboade mogelijk te maken. Naar aanleiding van deze oproep zijn de eerste vrijwillige bijdrages al overgemaakt, maar staat de teller nog laag ten opzichte van onze reguliere huis-aan-huis ophaal actie van de enveloppen. Wellicht is het even aan uw aandacht ontschoten, maar we hopen dat door deze herhaalde oproep alsnog de teller op het zelfde niveau komt als vorige jaren. Naast onze gewaardeerde adverteerders hebben wij ook u als lezer nodig om onze begroting sluitend te krijgen. Als redactie hopen we weer op uw bijdrage om dan in september weer los te kunnen met de 39e jaargang van de Sylboade! Verderop in dit blad ziet u de herhaalde oproep weer staan.

Binnenkort dus eerst zomervakantie…weet u al wat u gaat doen? Zelf houden we het even bij leuke weekendjes dicht bij huis. Maar dat is voor ons geen ramp; we genieten er niet minder van! Gelukkig hebben we hier alle vakantie-elementen zoals water, strand en bos redelijk dicht bij 😉 Zouden we ook nog verrast worden met een hittegolf? We zullen het afwachten. Maar in de maand mei was in ieder geval een nieuw record van zonne-uren gevestigd. Hou het hoofd koel en geniet (met de gepaste 1,5 meter) van het lekkere weer!

Marcel Langeland