Glasvezel binnen handbereik op de bedrijventerreinen in Súdwest Fryslân

23 juli 2020

in Aankondigingen

Ondernemers werkzaam op de bedrijventerreinen in Súdwest Fryslân krijgen de kans zich aan te melden voor glasvezelinternet. Als 35% van de ondernemers en bewoners van de geselecteerde bedrijventerreinen voor 28 augustus een abonnement afneemt, wordt daar glasvezel aangelegd.

Na een succesvolle glasvezelcampagne in de buitengebieden wordt daar deze zomer al begonnen met de aanleg van het Friese netwerk. In de kernen loopt de campagne nog en hebben inwoners nog gelegenheid zich aan te melden. Nu zijn de bedrijventerreinen aan de beurt.

Bijzondere samenwerking

De aanleg van glasvezel is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen DFMopGlas en Glasvezel buitenaf. DFMopGlas komt voort uit een initiatief van Friese burgers om supersnel internet te realiseren voor buitengebied, dorpen en bedrijventerreinen in Friesland. De coöperatie is inmiddels een echt begrip in Friesland. Zij werken samen met Glasvezel buitenaf. Een professionele organisatie met veel ervaring in het aanleggen van glasvezel. In 2015 begonnen zij met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Inmiddels zijn zij actief in alle provincies en in circa 200 gemeenten.

De beste en snelste kans op glasvezel

Anja Rombout en Jaap Bosma zijn de initiatiefnemers van DFMopGlas en zien veel potentie in glasvezel voor bedrijven: “Wij willen graag dat alle inwoners en bedrijven kunnen beschikken over een glasvezelaansluiting, het beste netwerk voor nu en de toekomst. Voor uw bedrijfslocatie ziet DFMopGlas de beste en snelste kans op glasvezel met het specifieke zakelijke aanbod dat nu voor u ligt. Pak die kans en zorg dat ook uw perceel aangesloten wordt en zorg er met elkaar voor dat onze bedrijven concurrerend blijven en aantrekkelijk om te werken.”

Planning

Als voor 28 augustus 35% van de ondernemers van de bedrijventerreinen een glasvezelabonnement heeft afgesloten, wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 gestart met de aanleg. Begin 2021 kunnen de eerste ondernemers en bewoners al profiteren van de voordelen van glasvezel.

Meer informatie?

Meer informatie is beschikbaar op de website

www.glasvezelvoorfryslan.nl/bedrijventerreinen

Daar kunnen geïnteresseerde ondernemers zich ook aanmelden.