Samen Zon in Heeg

10 juli 2020

in Duurzaam Heeg

Geachte bewoners van Heeg e.o.,

Het heeft even geduurd, maar inmiddels liggen de zonnepanelen op het dak van de bedrijfsgebouwen van Hoora (opwek 2) aan De Draei 18A. Er zijn 180 grote panelen geplaatst van 365 Wattpiek per stuk. Het hele project is nu nagenoeg afgerond, ware het niet dat er nog een aantal panelen  te koop zijn. Als coöperatie willen wij deze panelen niet behouden, omdat er voor ons geen terugverdienmodel is. Als particulier heeft u dit terugverdienmodel wel op basis van een reductie op uw energiebelasting. Bijkomend voordeel is dat u daar niets voor hoeft te ondernemen. Op het dak van Hoora liggen uw panelen, waar u 15 jaar profijt van heeft. We zetten alles nog eens voor u op een rij:

  • U koopt 1 of meer zonnecertificaten ter waarde van €295,00
  • Deze liggen inmiddels al op het dak van Hoora
  • OPWEK COÖPERATIE DUURZAAM HEEG 2 U.A. verkoopt de stroom die we met het zonnedak opwekken aan ons eigen coöperatief energiebedrijf, Energie VanOns. Met de opbrengst betaalt de coöperatie de beheer- en onderhoudskosten van de installatie.
  • Uw opbrengst is de korting op uw energiebelasting die u betaalt over circa 300 kWh. Via het coöperatief energiebedrijf, Energie VanOns wordt deze korting automatisch verrekend. Bent u bij een andere maatschappij, dan moet u dit zelf aanvragen.
  • Mocht u besluiten om over te stappen naar het coöperatief energiebedrijf, Energie VanOns, dan regelen wij dit voor u, en krijgt u de energiebelasting automatisch terug.
  • De terugverdientijd is rond 9 jaar, terwijl u 15 jaar profiteert van de opbrengst van de panelen en dus de teruggaaf van de energiebelasting.

Bent u geïnteresseerd, wilt u meer weten of besluit u panelen te kopen, neem dan contact op met Sjoerd Ypma

Het bestuur van energie coöperatie Duurzaam Heeg