Nieuws van Duurzaam Heeg

3 september 2020

in Duurzaam Heeg

Oogstseizoen op de Tussentuin

De zomer brengt een overvloed aan sla, andijvie, bietjes en courgettes. Iedere woensdagmiddag en zaterdagochtend wordt er hard gewerkt door een groeiende groep geïnspireerde vrijwilligers. De komende weken kunnen we ook wortels, pompoenen, tomaten en boerenkool gaan oogsten. Zo eten we heerlijk met de seizoenen mee. Wat de tuiniers en hun familieleden zelf niet op kunnen is voor belangstellenden te koop. Op de tuin worden ook de eieren van de kippen uit het Heempark verkocht.

Lijkt het je leuk om ook mee te tuinieren, je bent welkom met of zonder groene vingers!

Bel Dorine  voor meer informatie.

Nieuwe liftplek in Sneek

De liftplek in Sneek heeft een make-over gekregen. De plek, nog steeds vlak bij het station, wordt nu aangegeven met een geel verkeersbord. Het nieuwe bord staat op de Kanaalstraat vlak voor het tankstation, zodat het makkelijker is om te stoppen.

Verder is het leuk om te weten dat na Langweer ook Terherne met Duim omHoog van start is gegaan. Op onze website duim-omhoog.nl zie je waar je kunt liften.

Dorpsauto extra service

Deze zomer hebben nog meer mensen gebruik gemaakt van de dorpsauto. Inmiddels weten toeristen en andere gasten van Heeg deze voorziening te vinden. Zo blijkt de elektrische deelauto een welkome extra service in Heeg.

Wil je meer weten, kijk op  www.duurzaamheeg.nl.