WSH Nieuwsbrief september 2020

3 september 2020

in Water Sportvereniging Heeg

Ondanks de coronamaatregelen heeft de WSH niet stil gezeten deze zomer!
Jeugdtrainingen verlopen succesvol

Voor de vakantie heeft de jeugd weer genoten van gezellige jeugdtrainingen. Op de dinsdagavond gaan er ongeveer 35 kinderen in hun Optimist het water op onder begeleiding van 10 instructeurs. Wat hebben ze vaak mooi zeilweer gehad! Mooi gezicht is het al die Optimisten op het water. Op donderdag gaan er rond de 25 zeilers het water en op. Dan zeilt de wedstrijdgroep Optimisten en Splash en zeilen de niet wedstijd Splash zeilers. Ook een groep die graag met harde wind lekker wil zeilen op het Heegermeer!

Het eerste deel van het seizoen is afgesloten met een jeugddag met een zeilende puzzeltocht op het water en een tocht naar Idzega.

Nu de scholen weer zijn begonnen, worden ook de trainingen weer hervat en is het op de 2 avonden weer een drukte van belang met de zeilende kinderen!

Open Zondagen in de zomer

Deze zomer was it Sylhûs iedere zondag open van 13.00u en 17.00u. Dit was een gezamenlijk initiatief van de WaterSportvereniging Heeg (WSH) en Stichting Friese Tjottervloot (SFT). Leden van de WSH en SFT konden kennis maken met andere watersporten dan zij gebruikelijk beoefenen. Zo was er de mogelijkheid om te oefenen op een SUP, te varen met een tjotter, maar later bleek ook het surfen bij de aanwezigen een populaire bezigheid. Door gebruik te maken van elkaars watersport materiaal, kan iedereen kijken of het leuk is om ook (andere) watersporten te gaan beoefenen.

St. Ayles Skiff bouw vordert gestaag

Met een klein groepje is in de zomer gebouwd aan de St. Ayles sloep van de WSH. Gezellig samen krabben en schuren, om de binnenkant van de sloep mooi glad te krijgen. De komende periode wordt de sloep stap voor stap afgebouwd.

Tijdens de voorlichtingsavond hebben veel aanwezigen aangegeven daar graag bij te willen helpen. Daarom hebben de mensen die zich aangemeld hebben met interesse voor het sloeproeien hierover een e-mail. We starten naar verwachting komend voorjaar met roeien.

Als je ook interesse hebt om te roeien in Heeg met een lichte

4-persoonssloep met stuurman, meld je dan aan via

https://roeien.wsheeg.nl/

13 September WSH open dag – komt allen!

Van 14.00u tot 18.00u houden we een open dag in It Sylhûs, voor leden en niet-leden. Net als op de open zondagen is er de mogelijkheid om een keer te oefenen met een SUP, surfplank of tjotter, maar er is meer… Voor de jeugd zijn er de populaire waterballen, waarmee je op het water kunt lopen. Ook vragen we de roeivereniging uit Woudrichem, om ons te bezoeken met een St. Ayles Skiff, zodat we deze kunnen proberen en bewonderen. Daarnaast is in dat weekend het Duitse nationale team drakenbootracen in Heeg en wordt nog gekeken hoe we die kunnen betrekken bij de open dag. Sowieso wordt het een gezellig samenzijn met een drankje en bitterballen in het Sylhûs, met prachtig uitzicht op het Heegermeer!

* Wij streven ernaar regelmatig in de Sylboade een actuele WSH-nieuwsbrief te publiceren. Mocht u altijd op de hoogte willen zijn en de digitale nieuwsbrief willen ontvangen, laat dat dan weten via email hidden; JavaScript is required of meldt u aan via de website van de WSH: wsheeg.nl/nieuws/nieuwsbrieven/