De Veer van Edwin Krol

19 november 2020

in De Veer

Geachte Heegemer,

Het is 1 september klokslag 11.00 uur in het warme Heeg. De telefoon geeft een rilling waarna ik zie een bericht te krijgen van mijn medemuzikant Henk Agema. Er schijnt een misverstand te zijn ontstaan waarbij we moeten kijken naar een oplossing. Het misverstand kwam van eerder vermelde whatsapp berichten waarbij de tekstinhoud niet goed begrepen was. Het schrijven van de veer werd mij eerder gevraagd maar wegens onzekerheid bedankte ik voor de eer. Edoch verscheen toch de tekst met Edwin Krol in de Sylboade waardoor de uitnodiging een feit werd. En zo zit ik onder werktijd achter de computer voor het schrijven van de veer. Namens mijn baas bedankt Henk!

Zonder gekheid kan ik jullie meedelen dat ik (Edwin Krol) het vertellen over mijzelf toch zo goed mogelijk onder woorden probeer te brengen. Over mijn leeftijd laat ik mij niet uit, maar ik ben een geboren en getogen Heegemer die in april 2016 mocht trouwen met Andrea. We wonen samen met onze 2 kinderen op de Reidfinne in Heeg naast erg lieve buren. Ik noem deze buren niet alleen voor de papiervulling, maar ook omdat ik altijd welkom ben om onze Tuinkabouters bij hun in de tuin te mogen stallen. Daarnaast was het mij laatst overkomen dat de rijst op was en ik van hen wat mocht lenen. Waar zie je dit tegenwoordig nog. Naast de buren hebben wij zelf een aantal huisdieren die een grote rol spelen in ons leven. We hebben 4 katten en gaven hen de volgende namen: (op alfabetische volgorde dus niet kwa leeftijd) Daisy, Gandalf, Holly en Lapke. De naam Gandalf mocht ik zelf bedenken en is dankzij haar vachtkleur grijs, vernoemd naar de tovenaar van Lord of the Rings (Gandalf de grey). Daarnaast hebben wij nog een aantal konijnen die zich momenteel aan het vermenigvuldigen zijn. Tot slot leeft bij ons nog de barbaar van de wijk genaamd Bluppy. Deze schildpad is inmiddels door de hele buurt berucht en bekend en woont al jaren binnen de familie Krol. Wegens bepaalde zaken die nog spelen kan ik helaas geen foto van hem mee sturen. Hopelijk geeft de bovenstaande tekst goed weer hoe wij thuis leven.

Goh Edwin vertel eens wat over je werk, wat doe je zoal? Als sportdocent ben ik 7 jaar geleden begonnen met gymlessen geven op het Bogerman. Nadat daar geen ruimte meer voor mij was, kwam de mogelijkheid om naar het praktijkonderwijs te gaan. Bij praktijkschool de Diken te Sneek werk ik nu 6 jaar. Leerlingen zitten bij ons in kleinere groepen dan elders in het VO. Veelal zijn het leerlingen die praktijkgericht zijn en het lastig vinden om theoretische vakken op te pakken. Door de kleinere groepen is het contact erg nauw met leerlingen en ouders daarvan. Om deze doelgroep de juiste handvaten mee te geven om zich te kunnen redden in de maatschappij, geeft mij veel voldoening.

Als sportdocent doe ik zelf een hoop aan Voetbal. Naast zelf nog te voetballen bij Heeg ben ik ook al jaren bij de club trainer. Via mijn opleiding haalde ik hier trainers papieren voor en via de jeugd heb ik lang het 2e elftal van Heeg getraind. Sinds vorig maakte ik de stap om Heeg 3 te gaan trainen met als doel een team op poten te zetten wat bovenin mee kon draaien. Door de Corona konden we helaas afgelopen seizoen niet afmaken maar we draaien bovenin goed mee. Voor het huidige jaar zal ik dan ook niet ontkennen dat we proberen mee te doen om het kampioenschap. We hebben een selectie waarmee dit in mijn ogen kan en waarvan ik vind dat we niveau omhoog kunnen.

Muziek maken is ook iets wat ik graag doe. Veel mensen zullen dweilorkest de Heegemer dekdweilers wel kennen. Een groep waar ik al jaren deel van uit maak. Bij de oprichting was mijn broer actief waardoor repetities bij ons thuis werden gehouden. Ik was 12 jaar toen ik bij deze groep kon aansluiten en inmiddels zijn we dik 20 jaar verder. Door de jaren heen hebben we fantastische optredens en gebeurtenissen meegemaakt.

Het deed mij deugd om mijn verhaal met jullie als lezers te mogen delen. Ik sluit dan ook graag af met de volgende verwachting. In het jaar waar de club Sc Heerenveen 100 jaar bestaat zou het geweldig zijn dat Europees voetbal weer eens gerealiseerd mag worden.

Met grote hoop wachten we dit rustig af.

Groeten Edwin Krol.