St. Jozefschool

24 november 2020

in St. Jozefschool

Tropical party op de St. Jozefschool! 
Door de coronacrisis was besloten om niet op schoolreisje te gaan, maar om wat anders leuks voor de kinderen te regelen. Dinsdagmiddag was het zover en was het feest op de St. Jozefschool!  Er werd een tropical party georganiseerd voor de kinderen. Alle kinderen gingen eerst gezellig met elkaar patat eten waarna de kinderen hun zwemkleding mochten aantrekken voor het grote feest! Buiten stonden verschillende speciekuipen vol met water klaar voor de kinderen. Alle waterpistolen en andere dingen werden gretig gevuld met water en op elkaar leeg gespoten.

En wat is er nou leuker dan je juf of meester nat gooien?

Ook zij kwamen thuis met een nat pak. Verder werden er verschillende spelletjes gedaan voor jong en oud. Fopbal met natte bal, trefbal met een natte bal, knikkers vissen met je tenen en voor de kleuters was ook te watertafel naar buiten gedragen.  Al gingen de meeste kleuters het liefst met water gooien en schieten met waterpistolen. Op de helft van de tijd kregen de kinderen allemaal een ijsje en daarna kon er verder gespeeld worden. Het was een groot succes, alle kinderen hebben genoten!  Het is zeker voor herhaling vatbaar.

Kleuters werken aan thema “Vriendschap”

 Afgelopen twee weken hebben we met de kleuters gewerkt aan het thema vriendschap. We hebben gesproken over wat vriendjes zijn betekent en wanneer ben je nou eigenlijk vrienden. Er is heel veel samengespeeld en samengewerkt.  Er hangt nu een mooi groepswerk naar aanleiding van het prentenboek: “Rikki en zijn vriendjes” met allemaal verschillende konijntjes. We hebben een vriendjes slinger gemaakt en we hebben vriendschapsarmbandjes voor elkaar gemaakt.

 

Kinderboekenweek op de Jozefschool

Samen met de kinderen duiken wij terug in de tijd en gaan we op ontdekkingsreis in de prehistorie op zoek naar dinosaurussen, de middeleeuwen met de ridders en hun kastelen. Hoe zou het zijn om in de vroegere tijd te leven? De ontwikkeling en vooruitgang van machines . Genoeg leerstof om ons over te verbazen en te verwonderen. En met onze nieuwe Chrome-books en een collectie boeken van de bibliotheek voor groep 1 t/m 8 gaat dat zeker lukken.

We hebben er zin in!! ( In de volgende Sylboade meer!).

Week tegen het pesten 2020

Van 21 t/m 25 september was de week tegen het pesten. In deze week hebben de kinderen van de Jozefschool in de groepen 1 t/m 8 (Kanjer)lessen gehad over dit onderwerp. Met allerlei verhalen en oefeningen hebben we gekeken naar de pesters, de kinderen die gepest worden maar ook wat de rol is van alle andere kinderen in de klas. Iemand die gepest wordt kan daar zijn leven lang last van hebben en dat willen we toch niet?

Daarom was de slogan ook niet voor niks: