Versterking Sylboade redactie: Rein Brouwer

29 november 2020

in Ingezonden mededeling

Hij draaide achter de schermen al even een poosje mee in ons redactieteam, maar nu is het moment om hem ook officieel aan u te introduceren: Rein Brouwer

Hij kon zo eerst even “proeven” wat het zou inhouden om onze redactie te komen versterken, en konden we aan elkaar wennen om zo te kijken of we allemaal de “klik” hadden. Want ook dat vinden we erg belangrijk bij de Sylboade. En na deze proefperiode zijn we er allemaal over eens; Rein is een welkome aanvulling! Jullie kennen Rein vast al van zijn activiteiten voor Timmerdorp Heeg. Maar we vinden het een mooie gelegenheid om Rein te interviewen om wat meer over Rein te weten te komen:

Laten we brutaal beginnen en naar je leeftijd te vragen…

Ik ben geboren in 1955, dus nu 65 jaar. Ik ben oude marinier en heb beveiligingswerk bij defensie gedaan tot mijn vroegpensioen in 2011.

Getrouwd/verloofd/verliefd?

Ja, met Henrike, We zijn 16 jaar getrouwd.

Hebben jullie ook kinderen?

Wij hebben samen 7 kinderen, ik heb 4 jongens en Henrike heeft 3 harte-kinderen meegenomen, 2 jongens en een meisje. Inmiddels zijn er al 6 kleinkinderen en komt de zevende er ook aan.

Waar woonden jullie eerst en hoe zijn jullie zo terecht gekomen in Heeg?          

Wij zijn in 2010 permanent in Heeg komen wonen. Wij hebben ons nog in kunnen schrijven in Wymbritseradiel. Wij zijn via zeillessen uit Elahuizen in Heeg terecht gekomen. In 2006 hebben wij een oude boten loodsje in de Harinxmastrjitte aan de wal kunnen kopen en kwamen hier zeer regelmatig. Dit heeft ons doen besluiten om Apeldoorn in 2010 te verlaten. Wij hebben op het oude terrein waar de Wrâldfinster stond een huis kunnen open. De afgelopen 10 jaar hebben wij verschillend vrijwilligerswerk in Heeg gedaan en zijn van nagenoeg alle clubs lid of donateur. Op dit moment ben ik 3 jaar voorzitter van de Adviesraad Toegankelijkheid SWF. Wij zijn met de gemeente in gesprek en brengen adviezen uit voor het verbeteren van de toegankelijkheid van openbare gebouwen, openbare ruimten en evenementen.

Wat zijn je hobby’s?

Ik sport graag, doe fitness, tennis en hardlopen, inmiddels samen zo’n 35 km per week door de Fryske landerijen.

Hoe was je eerste kennismaking met de Sylboade?

In 2006 kregen wij de eerste Sylboade onder ogen in ons huisje het “Noorderzicht”. In 2013 hebben wij de veer gehad.

Als redactie zien we uit naar onze samenwerking en zal Rein ons komen helpen bij het samenstellen, opmaken en indelen van de Sylboade en het voorbereiden van de druk-bestanden voor de drukker.

Marcel Langeland (voorzitter)

Namens de redactie van de Sylboade