De echte winter in Heeg!

5 maart 2021

in Verhalen

Op voorgaande pagina’s in deze Sylboade kunnen jullie een stukje lezen van Mariet waarin ze de situatie schetst van die koude dagen in het begin van het nieuwe jaar. We waren allemaal bang dat het daarbij zou blijven… Maar nee!

Het begon ermee dat ik de weermannen en vrouwen zo’n beetje uit hun dak zag gaan op de tv. Er zou een kou aankomen die we in geen jaren hebben gezien met daarbij een echte sneeuwstorm. Mijn hemel! Zandzakken voor de deur zou ik zeggen!

De buitenkraan maar even checken, even rondkijken wat er nog naar binnen moet en daarna vrolijk afwachten.

Nou, we hebben het geweten…. Wat een feestje is dat geworden! Het begon inderdaad met sneeuwen en daarbij een fikse wind. En koud was het zeker. Elke dag werd er gespannen naar het water gekeken. Werd het al ijs of toch nog niet? Het duurde een paar dagen maar dan heb je ook wat!

Jawel we konden schaatsen en hoe! De IJsclub Heeg heeft zich drie keer in de rondte gewerkt om alles goed onder controle te houden en bij de Jong Watersport werden de schaatsen weer geslepen. Want ja, het was toch alweer een tijdje geleden dat we op het natuurijs stonden en dan willen we wel alles prima in orde hebben. Op zaterdagmiddag alleen al werden er zo’n dikke 127 paar geslepen. Het Heempark op z’n best. Koek en zopie erbij. Wat wil een mens nog meer. Het was fijn om te zien dat we met z’n allen weer gewoon lol hadden en even de narigheid van deze tijd konden vergeten. Heeg op z’n best!

Agnes de Groot