De Veer van Pieter de Boer

5 maart 2021

in De Veer

Hallo, ik ben Pieter de Boer. In 1982 ben ik geboren in IJlst. Ik heb hier 8 jaar gewoond samen met mijn ouders, 2 zussen Minke en Maria en mijn broertje Chris. Ik heb hier een hele leuke tijd gehad. Daarna zijn mijn ouders naar Tjerkwerd verhuisd en daar is mijn jongste zusje Andrea geboren. We woonden op een boerderij. Dit was hobbymatig. We hebben de nodige koeien, schapen, varkens, paarden, honden, kippen en konijnen gehad. Van onze 100 kippen die we hadden verkocht ik de eieren in het dorp. Handelen zat er al jong in. Trekkers en landbouwvoertuigen waren mijn hobby en die kochten we in, we knapten ze op en we verkochten ze weer. Dit deed ik samen met mijn broertje en een goede vriend. Ook hadden we stukken land in Sneek waar we zomers het gras maaiden, en we maakten er hooi van. Ook dit weer voor de verkoop en eigen gebruik.

Na de basisschool in Tjerkwerd afgerond te hebben ben ik naar het AOC in Sneek gegaan. Na 2 jaar ben ik naar de LTS in Bolsward gegaan en heb hier mijn diploma motorvoertuigen techniek gehaald. In die tijd is mijn vader voor zichzelf begonnen als las- en montagewerker. Nadat ik mijn school had afgemaakt ben ik bij hem gaan werken en zo zijn we samen als ZZP’ers begonnen in de RVS wereld.

In 2002 zijn mijn ouders verhuisd naar Heeg aan de Osingahuizen 6. Hier hebben we onze eerste loods gebouwd en vanuit daar zijn we onze werkplaats begonnen.

Op mijn 16e leerde ik Sabrina kennen, we kregen verkering en zijn getrouwd in 2004. Sabrina woonde in Tjerkwerd en daar ben ik na ons huwelijk ook weer gaan wonen. In 2005 zijn wij naar Heeg verhuisd. We zijn op de kampeerboerderij de Trije Peppels gaan wonen als beheerdersechtpaar. In 2006 werd onze eerste dochter geboren, Naomi. In 2008 werd Sanne geboren, in 2010 kregen we onze zoon Nathan, in 2016 kregen we onze tweede zoon Jafet en in 2018 kregen we onze tweeling Luuk en Job. Ik voel rijk gezegend met zo`n mooi en groot gezin. We hebben in het voorjaar van 2020 het huis van mijn ouders gekocht en na ruim 10 maanden verbouwen en uitbouwen zijn we in december verhuisd van nummer 4 naar nummer 6.

Het bedrijf is intussen flink gegroeid, na de eerste loods, kwam al snel de tweede loods. Ook personeel kwam erbij! We hebben heel wat van de wereld gezien. Amerika, China, Japan, Zweden, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Egypte, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Roemenië, Hongarije, Slowakije etc. Onze loodsen werden uiteindelijk te klein en in 2012 hebben we de loodsen op It Butlan 4 gekocht. Hier zitten we nog steeds en met 20 man personeel maken we o.a. drukvaten, mini onderzeeërs, leiding-systemen van exotische materialen.

Ik ben door mijn ouders gelovig opgevoed. Op mijn 19e heb ik me samen met Sabrina laten dopen. We gaan naar het Keerpunt in Bolsward. Geloven deed ik wel, maar het leefde niet echt voor mij. In 2014 ben in met een zendingsorganisatie naar Myanmar geweest. Hier heb ik fantastische dingen gezien en meegemaakt. Hierdoor ben ik erg veranderd en is het geloof voor mij echt belangrijk geworden. Ik ga met een groep vrienden bijna wekelijks naar Sneek en Bolsward toe om op de koopavonden met de jongeren in gesprek te gaan over het geloof. Hele mooie avonden zijn dat.

Nou, ik denk dat jullie zo al heel wat meer van mij weten. En zo niet, dan staat de koffie bijna ons altijd klaar (en anders is het zo gezet…).

Ik geef de veer graag door aan mijn broertje Christiaan de Boer.