Glasvezel is dichterbij dan ooit!

5 maart 2021

in Aankondigingen

Vorig voorjaar hebben we onder de vlag van De Fryske Mienskip op Glas en Glasvezel buitenaf een glasvezelcampagne gehouden in de kernen Heeg, IJlst, Koudum, Workum en Woudsend. Een mooi aantal inwoners heeft destijds een abonnement afgesloten bij één van de telecomaanbieders, maar we hadden helaas nog niet genoeg om te kunnen aankondigen. Nu pakken we de draad weer op onder een nieuwe naam; DELTA Fiber Netwerk en kijken we nu per kern hoeveel aanmeldingen wij nodig hebben om te kunnen starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Wat is er veranderd en wat betekent dat voor u?

De behoefte aan een snel en stabiel glasvezelnetwerk in Friesland blijft onverminderd groot. Daarom heeft DELTA Fiber het belang in de samenwerking met De Fryske Mienskip op Glas volledig overgenomen. De initiatiefnemers van DFMopGlas blijven wel nauw betrokken en zullen in de organisatie blijven meedenken. Door deze wijziging komt de eenmalige eigen bijdrage van € 250,- voor de aansluiting en de jaarlijkse contributie van € 10,- aan de coöperatie te vervallen en is dus de glasvezelaansluiting gratis! Ook bewoners die al eerder hebben ingeschreven hoeven dit niet te betalen. U betaalt dus enkel het abonnement! Dit betaalt u overigens pas vanaf het moment dat uw aansluiting werkend is opgeleverd.

Samenwerking met Plaatselijk Belang Heeg

In deze campagne werken wij nauw samen met Plaatselijk Belang Heeg. Zij leggen op hun website www.plaatselijkbelangheeg.nl uit waarom de aanleg van glasvezel goed is voor Heeg. Als u uw abonnement afsluit via de link op de website van Plaatselijk Belang Heeg ontvangt u eenmalig € 25,- en ondersteunt u daarnaast de in de campagne aangesloten verenigingen met € 50,-. Maar hiervoor zijn dan wel minimaal 100 aanmeldingen nodig, dus aarzel niet en meld u nu aan vóór 7 april 2021.

Planning

De aanleg in het buitengebied en de kleine kernen is in volle gang! In Heeg is vorig jaar al het POP station geplaatst en wordt binnenkort gestart met de aanleg van de hoofdverbindingen. Als we in Heeg voldoende aanmeldingen hebben, kan medio mei al gestart worden met de aanleg en zullen in september de eerste aansluitingen actief zijn. Laat het niet aan u voorbij gaan!

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Na 7 april 2021 worden inwoners geïnformeerd over de uitslag. De laatste informatie vindt men ook op de website gavoorglasvezel.nl

Als je je al hebt aangemeld; super! Je aanmelding blijft geldig. Je gaat uiteraard pas betalen als je de aansluiting in huis hebt. We hopen dat de inwoners die zich al hebben aangemeld ook alle buren, vrienden en familie overtuigen van de voordelen van glasvezel. Samen zorgen we voor voldoende aanmeldingen!