Oproep Stichting Heempark

5 maart 2021

in Natuur in en om Heeg

Natuur – en milieueducatiemedewerkers gezocht: vind je het leuk kinderen de natuur te leren kennen, meld je dan aan!

Zolang als het Heempark van Heeg bestaat, is natuur- en milieueducatie (NME) één van de doelstellingen geweest, met name voor de basisschooljeugd. Al sinds lange tijd is er in het Heempark een steunpunt voor NME gevestigd, eerst voor de gemeente Wymbritseradiel met 17 scholen en later voor gemeente Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren met zo’n 80 scholen. Dit wordt gecoördineerd vanuit het programma GroenDoen van Mar&Klif in Oudemirdum en biedt een zeer breed aanbod van NME-activiteiten, op allerlei plaatsen, waaronder Heempark Heeg.

Normaal gesproken werden er zo’n 30 activiteiten per jaar georganiseerd in het Heempark in het kader van GroenDoen tijdens de corona tijd zijn veel scholen dicht geweest en zijn ook alle NME-activiteiten geannuleerd. Gewoonlijk gaat het om activiteiten gedurende één dagdeel, met maximaal 30 leerlingen, die staan onder begeleiding van eigen leerkrachten en ouders, rondom thema’s als Bijen, Schoon Water en Bomen. Voor alle groepen van het basisonderwijs zijn activiteiten voorhanden. Deze activiteiten zijn steeds begeleid door mij, als docent en beheerder van het Heempark.

Om deze activiteiten weer op te pakken als we het corona-tijdperk achter ons kunnen laten, zoeken we ondersteuning. Het begeleiden van deze NME-activiteiten is een erg leuke, leerzame en voldoening gevende werkzaamheid, dat ik dan ook vele jaren met plezier heb gedaan. Om de natuur- en milieueducatie niet van één persoon afhankelijk te maken, zoeken we nieuwe medewerkers. We zoeken mensen die het leuk vinden om kinderen in de basisschoolleeftijd les te geven, die het Heempark een warm hart toedragen, er tijd voor kunnen vrijmaken en die een duidelijke interesse hebben voor alles wat met natuur te maken heeft. Je hebt er niet veel tijd voor nodig en ook geen uitgebereide biologische kennis.

STICHTING HEEMPARK HEEG

email           email hidden; JavaScript is required

website       www.heemparkheeg.nl

 

 

Mocht je hier interesse voor hebben, dan hoor ik graag van je via telefoon of mail. Ook kun je de website van het Heempark een keer bekijken om je te oriënteren.

Met vriendelijke groet,

Hans van de Water