St. Jozefschool

5 maart 2021

in St. Jozefschool

Verbonden met elkaar

In deze, soms lastige tijd, is het belangrijk dat je het samen doet. Samen kom je door deze lockdown heen, samen houden we vol! Toen de kinderen nog thuiswerkten kwam er vanuit onze stichting het idee om een hele lange slinger te maken dwars door heel Friesland heen. Van Ameland tot Lemmer, van Wolvega tot Dokkum. Op deze route van 33 scholen bevindt zich de Sint Jozefschool uit Heeg. Daarom werd ook aan ons gevraagd een bijdrage te leveren

Op één van de laatste weekplanningen van de kinderen tijdens het thuiswerken stond; Maak een foto waarbij je in een bijzondere omgeving staat en waarbij het lijkt alsof je onderdeel bent van een kring. Met al jullie foto’s maken we een lange slinger met alle kinderen in Friesland die op een katholieke school zitten. Vandaar ook dat vele kinderen een foto hebben gemaakt. Eind februari zullen we onze slinger ophangen in de school.

Carnaval 2021

Vrijdag 12 februari was het weer zo ver, tijd voor carnaval! Ondanks dat het landelijke feest was afgelast hebben we op de St.Jozefschool coronaproof carnaval gevierd. De schoolnaam is door de kinderen veranderd in de Counter Pounter school en alle kinderen mochten stemmen wie de prins of prinses carnaval werd. De onthulling gebeurde door een livestream op alle digiborden in de verschillende klassen. Het werd Prinses Sophie de eerste!

Een polonaise door de hele school met alle kinderen is door de regelgeving rond corona niet mogelijk daarom hebben alle kinderen een poppetje geknutseld die lijkt op hun eigen outfit. Deze hebben we allemaal achter elkaar geplakt zodat er toch nog een polonaise door de school ging. Tijdens Carnaval zijn er ook altijd prijzen te verdienen voor de mooist verkleedde jongen en meisje en de best dansende jongen en meisje. Dit jaar moest dat natuurlijk óók anders. Alle kinderen kregen een briefje met een naam erop en voor die persoon hebben ze een medaille geknutseld met een compliment daarop. Zo waren alle kinderen winnaars dit jaar! Carnaval was ondanks de aanpassingen een groot succes!

Prinses Sophie de eerste

Hoi ik ben Sophie. Ik ben op 12 februari 2021 gekroond tot prinses Sophie de 1e op de Sint-Jozefschool die toen tijdelijk de “Counter-Pounter-school” heette. Ik had het zelf niet verwacht. Ik ga volgend schooljaar verhuizen naar Wolvega en daarom ben ik extra blij. Ik mag namelijk volgend jaar weer naar Heeg om de nieuwe prins(es) Carnaval 2022 bekend te maken en dan moet ik helaas mijn kroon weer af zetten. Ik geef dan mijn titel aan mijn opvolger. Ik wens de volgende groep 8 alvast veel succes en ben benieuwd wie er volgend jaar wint. Groetjes Sophie de 1e, Alaaaaaf!

Schaatsen op natuurijs

Op 15 februari zouden we met zijn allen gaan schaatsen. In het weekend hebben we enorm genoten van het prachtige ijs en het mooie weer in en om Heeg. Helaas kon, door de intredende dooi, het ijs festijn niet doorgaan maar wat waren we blij met de deskundige inzet van de IJsclub Heeg en de Sven Kramer Academie. De zorg om onze veiligheid was geweldig. Enorm bedankt voor jullie inzet en… Wat in het vat zit verzuurt wat ons betreft niet!