WSH Nieuwsbrief maart 2021

5 maart 2021

in Water Sportvereniging Heeg

Sylhûs in de zomer vaker geopend

Van veel mensen horen wij dat het zo jammer is dat het Sylhûs in de zomer altijd is gesloten. Samen met de Stichting Friese Tjottervloot (SFT) is gewerkt aan een plan om in de weekends en zomervakantie watersport activiteit aan te bieden, in combinatie met opening van het Sylhûs. Als de leden het plan goedkeuren op de Algemene Ledenvergadering, gaan we dit seizoen van start! Zodra hier meer duidelijkheid over is komen we met nadere uitwerking hiervan.

Sloeproeien

Deze winter is hard doorgewerkt aan de St. Ayles Skiff. De lichte roeisloep voor 4 personen met een stuurman. De buitenkant staat al mooi in de WSH Kleuren. Daarna volgen nog enkele werkzaamheden, maar wij verwachten in april 2021 te kunnen starten met roeien. Conform huidige corona maatregelen kan er in de Skiff ook geroeid worden met 2 personen met een stuurman. De inschrijving voor het sloeproeien kan binnenkort via email hidden; JavaScript is required. De mensen die zich eerder als geïnteresseerden hebben gemeld ontvangen een e-mail als de inschrijving start. Je kunt je aanmelden als team, maar ook individueel.

Surfen en windfoilen

Het Heegermeer is uitermate geschikt om te surfen, maar ook voor wind- en wingfoilen. Het foilen is erg spectaculair, omdat je “boven het water” surft en een flinke snelheid bereikt, ook bij zachtere wind. Op zondagmiddag is onze vaste surf middag, dus als je thuis nog een surfplank hebt liggen, of een keer wilt proberen of je het nog kunt, kom dan gerust langs. Bij voldoende interesse gaan we kijken of we dit jaar ook surfles kunnen geven aan volwassenen en/of kinderen vanaf 12 jaar.

Optimist zeilen

Vanaf groep 5 kun je bij de WSH  leren zeilen! Je begint in een speciaal bootje: de Optimist! Samen met de begeleiding ga je naar het eiland in het Heegermeer. Op een beschut plekje mag je je bootje optuigen om daarna met de begeleiding het water op te gaan! Ongeveer 35 kinderen gaan in de zomermaanden iedere week in de optimist het water op! Na de meivakantie starten de zeillessen en starten we ook weer met een nieuwe lesgroep!

De lessen zijn op de dinsdagen, vanaf 17.00 tot 20.00 uur. Op het eiland wordt gezorgd voor een heerlijke kop soep! In de zomervakantie is er geen les. Wil je het zeilen eerst een keer proberen? Geef dit dan bij de aanmelding aan. Lijkt het je leuk om te gaan zeilen, meld je dan aan via www.wsheeg.nl/jeugd/jeugdlessen.

Evenementen 2021

Ook dit jaar hebben wij weer een mooie volle agenda met leuke evenementen. Helaas is het coronavirus in Nederland nog niet onder controle, waardoor we de eerste evenementen helaas alweer moeten afgelasten. Tot 1 juni verwachten wij niet dat grootschalige evenementen met volwassenen mogelijk zijn.  Kijk voor onze activiteiten op http://www.wsheeg.nl/.

Algemene Ledenvergadering 19 maart

Op vrijdag 19 maart om 20.00u houden we onze Algemene Ledenvergadering. Helaas houden we deze, net als vorig jaar op een digitale manier via MsTeams. De leden ontvangen ongeveer begin maart een uitnodiging voor de vergadering met de benodigde stukken