St. Jozefschool

10 april 2021

in St. Jozefschool

Juf Liesbeth; 40 jaar lang al juf

Zo lang al?… Jazeker! Juf Liesbeth stond op

2 maart 2021 al 40 jaar voor de klas. Zelf dacht ze dat dit 1 maart was maar in het jaar dat juf Liesbeth begonnen is was 1 maart op een zondag. Daarom was het op 2 maart groot feest op de St. Jozefschool. Toen juf op school kwam leek niets erop dat het een feestdag zou worden trouwens. Ze werd compleet verrast toen juf Marjan haar meenam naar buiten waar we met alle kinderen een prachtig lied voor haar hebben gezongen. Het werd een prachtige feestdag!

Zeer terecht natuurlijk, want wie kent juf Liesbeth nu niet in Heeg? Vele kinderen heeft ze in de klas gehad. Van de 40 jaar heeft ze namelijk maar kort in Blauwhuis gewerkt. Daarna is ze naar Heeg gekomen. Ze hoort bijna bij “het meubilair” in de Jozefschool.

De kinderen van groep 8 hebben juf eens even aan de tand gevoeld over haar lange loopbaan als juf.

Interview met juf Liesbeth:

Waar is juf begonnen? In blauwhuis op de kleuterschool “it Proternêst” 1981.

Is het lesgeven in 40 jaar veel veranderd? Ja van flanelbord tot touchscreen en computers en telefoons. Dat is af en toe best wel even lastig.

Vindt juf het nog altijd leuk om les te geven? Ja vooral in de kleuterklas met kleuters. Dat vind ik nog steeds het allerleukste.

Zou juf het de kinderen aanraden om juf te worden? Ja als je het leuk vindt om kinderen les te geven dan raad ik je dat aan. Ik heb het al 40 jaar volgehouden en vind het nog altijd leuk.

Wat is het leukst wat juf in deze veertig jaar juf heeft meegemaakt? Dat ik bij de kerstmusical als flappie mocht spelen. Dat vond ik heel leuk.

Wat wil juf nog verder zeggen? Dat er in de jaren veel is veranderd en dat elk jaar weer een andere klas krijg en soms nieuwe collega’s. Dat maakt mijn werk afwisselend.

Lente in de kleuterklas

We zijn al weer druk bezig met allerlei lentewerkjes in groep 1 en 2. Bloemen tekenen en plakken. Schaapjes knutselen en natuurlijk tuinkers zaaien in een bakje. Ja er is veel te doen in de lente, alles groeit en bloeit!!

Bewegend leren in groep 5/6

Uit allerlei recente onderzoeken blijkt dat kinderen buiten en in beweging beter leren en dat de concentratie hoger is. Verder zijn er natuurlijk ook nog gezondheidsvoordelen door het bewegen en het buiten zijn. Elke week wordt er minimaal één les buiten gegeven en staat bewegen en automatiseren of bewegen en sociale vaardigheden centraal. Afgelopen week hebben we de tafels geoefend. In groepjes van 3 mochten de kinderen eerst een rondje tekenen op het plein met alle antwoorden van een tafel er omheen. Daarna ging kind 1 in de cirkel staan en kind 2 riep dan een som van die tafel. Kind 1 springt op het goede antwoord en kind 3 is de controleur en geeft aan of kind 1 goed heeft gesprongen. Wat hebben we een plezier gehad en wat hebben we veel tafels geoefend!

Welkom op de Jozefschool!

Op de Jozefschool werken we vanuit de kernwaarden Zien, Vieren, Ontwikkelen waarbij we kinderen zien zoals ze zijn, werken vanuit een veilige omgeving en laten zien dat het leven de moeite waard is om gevierd te worden! Met veel plezier en vanuit ons menszijn geven wij als team hier invulling aan. Eigenlijk is onze manier van werken niet in woorden uit te drukken, maar des te meer voelbaar op onze school. Daarom nodigen we iedereen van harte uit om dit zelf te ervaren en een afspraak te maken om langs te komen!