Winteractie Warm Heeg

10 april 2021

in Warm Heeg

‘Zet ‘m op 70’ blij met Winteractie

Tijdens de winterse ijs-week, in februari, heeft Warm Heeg aan alle deelnemers van ‘zet m op 70’ gevraagd of zij gedurende die dagen wilden bijhouden hoe het gasverbruik was en of hun huis comfortabel aanvoelde.

‘Zet ‘m op 70’ is een actie waarin deelnemers de basiswarmte van hun verwarmingsketel op 70 graden of lager zetten. Dit bespaart flink op energie verbruik. Maar veel mensen denken dat het huis dan niet voldoende verwarmd kan worden of dat je niet lekker warm kan douchen. Gelukkig is dit niet het geval.

Dankzij de ijs-week konden we nog scherper kijken welke huizen het comfortabel hadden met koude en welke niet. Onze positieve conclusie van ‘Zet ‘m op 70’ kan in iedere geval zijn, dat verreweg de meeste deelnemers de koude dagen in hun huis als comfortabel hebben ervaren. Een hoopvol signaal is ook, dat de bewoners van een huis met een laag energie label deze koude dagen ook comfortabel vonden. Dit is belangrijke informatie voor Warm Heeg om zo steeds duidelijker te krijgen wat er bij ieder huis nodig is aan isolatie en aanpassing.

Het bijhouden van de meterstanden gedurende die koude dagen gaf een zeer praktisch en soms besparend inzicht. 25% van je gasverbruik wordt besteed aan warmwatergebruik en douchen. Tijdens het schaatsen werd bij een gezin door een grotere groep mensen frequent gedoucht. De meterstanden lieten dit overduidelijk zien met een enorme toename van gasverbruik.

‘Zet ‘m op 70’ zal in de Sylboade vaker energietips geven. Misschien kunt u hiermee uw voordeel doen. Mocht u advies willen hebben, neem dan contact op met email hidden; JavaScript is required