Voorwoord

10 mei 2021

in Voorwoord

Beste lezer(es),

We hebben het de demissionair minister-president horen zeggen: de coronamaatregelen worden geleidelijk versoepeld. Zo mogen de terrassen weer open en is het op afspraak-winkelen niet meer nodig. Hele aangename veranderingen, maar daar is wel goed gedrag van de burger voor gevraagd. Als we ons allemaal bewust en goed gedragen zou dit best kunnen; ook al zijn daar de meningen over verdeeld. Ik hoop dat iedereen zich er netjes naar kan gedragen en zo de druk op de zorg niet opnieuw wordt verhoogd. Samen moeten we het zien op te lossen. Dat gezegd hebbende wens ik iedereen veel plezier op het terras! Met de mei-vakantie zal het wellicht weer gezellig druk worden in Heeg. Ook Hemelvaartsdag en Pinksteren zijn dagen waarop menig vakantieganger ons dorp weer even aandoet.

In dit nummer hebben we speciale aandacht aan de jaarlijkse enveloppenactie waarbij we alle lezers vragen voor een vrijwillige bijdrage om de Sylboade te kunnen blijven uitbrengen. Sinds jaar en dag gebeurde dat met enveloppen die we dan bij u aan de deur afhaalden. Zoals in vele dagelijkse dingen, heeft Corona ook hier dingen in veranderd. We hebben als bestuur besloten om ook dit jaar niet langs de deuren te gaan.  We willen geen risico’s voor uw gezondheid, en die van de vrijwilliger die bij u langskomt. Vandaar dat we een beroep op u doen om uw bijdrage aan ons over te maken. Dit jaar kan dat heel makkelijk via een QR-code, maar gewoon overmaken kan uiteraard ook! Verderop ziet u de oproep met QR-code en andere informatie. Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Ook is er in dit nummer te lezen dat er ondanks corona toch wel weer aardig wat gebeurt en te beleven is in Heeg. Wat dacht u van Heechspanning! In digitale vorm hebben ze een leuk aangepast programma weten op te zetten.

En niet te vergeten onze fotowedstrijd voor op de cover van de volgende jaargang! Deze maand kunt u nog uw mooiste foto insturen en meedingen naar de prachtige ereprijs.

Heel veel leesplezier met deze Sylboade.

Marcel Langeland

(voorzitter)