St. Jozefschool

7 juni 2021

in St. Jozefschool

Koningsspelen groep 3 t/m 8

Dit jaar moesten we opnieuw een alternatieve Koningsspelen voor de kinderen organiseren. Na het succes van de drive-thru van vorig jaar hebben we dit jaar gekozen voor Koningsspelen in het Heempark. Alle kinderen gingen met hun eigen klas langs de verschillende spelletjes in het Heempark waar ze van de leerkracht uitleg kregen over het betreffende spel. Wat was er zoal te doen: trefbal, het spel kroonjuwelen, gebaseerd op vlag veroveren, natuurlijk ook dit op de foto, een koninklijke rebus opgelost en verschillende soorten estafetten gedaan

De estafettes waren zelf bedacht door de leerlingen van groep 5/6. Zo was er drie-op-een-rij met oranje hoepels, een puzzel maken op het einde van de estafette met daarop natuurlijk een foto van het Koninklijk Huis, mikken op de koning en een memory met leden van het Koningshuis.

Tijdens de pauze hebben de kinderen een heerlijke gevulde oranjekoek gekregen. De kinderen en leerkrachten hebben enorm genoten tijdens deze aangepaste Koningsspelen en nu op naar een jaar met “gewone” Koningsspelen!

Koningsspelen 2021

Op woensdag 28 april scheen er gelukkig een lekker zonnetje en hebben we samen met de kleuters van het Wraldfinster allemaal leuke spelletjes tijdens de koningsspelen gedaan. We konden lekker springen op het springkussen, de koninklijke was ophangen, goud zoeken, spelen met de parachute, dansen met juf Wietske en nog veel meer. We kregen ook nog een koekje en een ijsje!

Mandala’s maken

Kijk eens op een andere manier naar de losse en kosteloze materialen die je in de kast hebt liggen. Zoals jullie op de foto’s hieronder kunnen zien kun je daar prachtige kunstwerken van maken. De kinderen van groep 1 en 2 hebben allemaal op hun eigen manier een geweldige mandala gemaakt!

Dansworkshop op het Plein & voor Talma State

Omdat sporten nog niet is toegestaan in de gymzaal, hadden we de afgelopen weken een Dansworkshop voor alle kinderen geregeld. De afsluitende workshop werd gehouden voor de ingang van Talma State, zodat de bewoners konden meegenieten. Deze workshop werd gegeven door Wietske van der Tol.