It Wraldfinster

25 januari 2011

in It wrâldfinster

Techniek certificaat

Onze school neemt sinds 2007 deel aan het project Verbreding Techniek in het basisonderwijs. Er zijn techniektorens aangeschaft en er worden geregeld lessen gegeven in techniek. Voor de goede afsluiting van het project heeft onze school nu het techniek certificaat gekregen! Op youtube.com zijn technieklessen van groep 8 te bewonderen.

Uitje groep 6, 7 en 8

Zagen bij De Rat

Groep 6,7 en 8 zijn op excursie geweest naar de molen: De Rat in IJlst. Bij aankomst kregen ze een interessante rondleiding door de molen van molenaar Jellema. En toen moesten de leerlingen zelf aan de slag. Ze hebben allemaal prachtige boten gemaakt met een heus zeil er op. Het was een mooie ochtend en de kinderen hebben er veel van opgestoken.(ook op youtube.com)

Verslagjes van het ontbijt op school van 4 november

We begonnen de groepjes op te halen. Ik (Aline) zat in het groepje vier. Ilse, Alexander, Daniël en ik. We begonnen met Goodmorning en daarna aan tafel. Ik (Nathalie) had het groepje Lorenzo, Nienke, Marius, Ben en ik natuurlijk. We aten in groep 5. We hadden bolletjes brood en yogo. Het was lekker en gezellig. We hadden ook aardbei-jam, pindakaas, vlokken en smeerkaas. Ik vond het brood heel lekker en de vlokken ook.. ik vond de ei heel lekker en anderen vonden dat ook heel lekker.
Nathalie en Aline

We begonnen met het liedje goodmorning en aan de wereldtafel. En daarna mochten we eten. We konden allemaal gezonde dingen eten. Krentenbollen, witte bollen, brood, jam en smeerkaas. Het was van 8.30 tot 9.30. We zaten in het spelletjes groepje. Het was zooooooooooooo lekker dat we niet konden stoppen.
Berend Ype en Stefano

Ontbijt op school

Ontbijt op school. We gingen op school ontbijten. En dat was heel erg lekker. En dat brood kwam gratis van bakkerij IJpma en ik wil hem heel erg bedanken.
Nahida

Champignons

Sinds dinsdag 2 november zijn wij op school begonnen met het kweken van onze eigen champignons. Misschien kunnen we over een tijdje een romige champignonsoep serveren. In groep drie is al een hele dikke champignon gesignaleerd. In de andere groepen laten de paddenstoelen nog even op zich wachten.

De strooipiet!

Strooipiet

Deze strooipiet is op school geweest! Sinterklaas en zijn pieten kwamen op 4 december langs. Dit was niet zo vanzelfsprekend! Door de wegwerk-zaamheden was de Sint de kluts kwijt. Hij wist niet meer hoe hij op school moest komen. Gelukkig bood de politie uitkomst en zij brachten Sint ongedeerd op school. De Pieten hadden ondertussen een showel te pakken gekregen en wilden de weg wel even repareren wat natuurlijk niet lukte! De kinderen hebben met juf Tineke Zuurveen heerlijke pepernoten gebakken!

Tijdens de spelletjesmiddag van Sint en Piet deden de kinderen van de foto linksonder Sinterklaasbingo!

De kinderen van groep 3 hebben deze mooie stoomboot gemaakt.

Mooie stoomboot

“Herders van toen en nu”

We zijn op school ook druk aan het oefenen voor de kerstmusical. Het oude verhaal (over de geboorte van Jezus) krijgt telkens opnieuw betekenis. In andere tijden, in nieuwe situaties. Jezus werd geboren in een tijd en een omgeving waarin vrede en veiligheid niet vanzelfsprekend waren. Rome heerste over Israël, lokale machthebbers en geestelijke leiders hadden hun eigen belangen en van de eeuwenoude droom van een Bevrijder kwam weinig terecht. In het Lucas-evangelie vinden we hiervan sporen terug: Maria en Jozef moeten zich laten inschrijven, moeten daarvoor huis en haard verlaten, vinden geen plek (in de herberg), net zomin als de herders die buiten de stadsmuren gehouden werden. Mensen zonder eigen plek, opgejaagd, zoekend naar onderdak, dat kennen wij ook nu nog. Het verhaal van één jongen (Jonan) en één meisje (Ana) – die op zoek zijn naar veiligheid en geborgenheid – staat symbool voor de zoekende vluchtelingen in onze tijden. Beide verhalen (Lucas’ geboorteverhaal van Jezus en met name de rol die de herders daarin spelen én het verhaal van de vluchtelingen, Ana en Jonan) staan centraal in de kerstviering.

Jarigen

Stefan Hoekstra uit groep 2 is op 1 Februari jarig en wordt 6 jaar!
Berit Nijboer uit groep 5 is op 1 Februari jarig en wordt 9 jaar!
Ruben Lindeboom uit groep 7 is op 4 Februari jarig en wordt 11 jaar!
Anna Wijbenga uit groep 6 is op 8 Februari jarig en wordt 10 jaar!
Wessel Horlings uit groep 7 is op 8 Februari jarig en wordt 11 jaar!
Steven Osinga uit groep 8 is op 9 Februari jarig en wordt 12 jaar!
Reinder de Boer uit groep 4 is op 10 Februari jarig en wordt 8 jaar!
Gerrit Schaap uit groep 8 is op 10 Februari jarig en wordt 12 jaar!
Rienk Feenstra uit groep 7 is op 13 Februari jarig en wordt 11 jaar!
Sjoerd Seffinga uit groep 6 is op 14 Februari jarig en wordt 10 jaar!
Jelle Rein Brouwer uit groep 6 is op 15 Februari jarig en wordt 11 jaar!
Arjen Hofstra uit groep 4 is op 27 Februari jarig en wordt 8 jaar!
Jurgen Dijkstra uit groep 8 is op 27 Februari jarig en wordt 12 jaar!