Nieuws van It Wraldfinster

2 maart 2011

in It wrâldfinster

Ouderavond Pesten

Op maandagavond 7 februari hebben we een ouderavond georganiseerd met als thema: Pesten. Dit naar aanleiding van het oudertevredenheidsonderzoek 2010 waaruit naar voren kwam dat het goed zou zijn dit thema weer eens aan de orde te stellen. De avond werd verzorgd door Willemijn Bruining van GGD-Fryslân. De volgende zaken kwamen aan de orde:

  • Verschillende facetten van pesten.
  • Hoe kan een ouder omgaan met een kind dat pest ?
  • Hoe kan een ouder omgaan met een kind dat wordt gepest ?
  • Hoe ervaren ouders pestgedrag ?

Muzieklessen groep 5

Vanaf week 2 krijgen de leerlingen van groep 5 gedurende 12 weken muziekles. Dit betreft 6 x gitaarles en 6 x les op een blaasinstrument. In totaal krijgen de leerlingen dus 12 muzieklessen. Het is een aardige manier om te proberen of je het leuk vindt. Gitaarles wordt gegeven door Jan Calf en koperles door Marian v.d. Honing. Op 9 april is er een afsluiting in de vorm van een presentatie samen met het muziekkorps Crescendo.

Juf Berber

Op donderdag 3 februari hebben juf Berber, haar man Pieter en zoon Jimte een zoon en broertje gekregen. Hij heeft de naam Fimme Thymen en woog bij de geboorte 8 pond. Juf Berber, Pieter en Jimte van harte gefeliciteerd!!!

Juf Tineke

Juf Tineke is in de kerstvakantie raar ten val gekomen op het ijs met als gevolg een gebroken pols. Het gips is er gelukkig alweer af en vanaf vorige week geeft juf Tineke weer kooklessen!

Techniek excursie groep 8

In het kader van techniek gaat groep 7/8 op dinsdag 29 maart naar Frisia Zout in Harlingen. Ter voorbereiding op deze excursie krijgen de kinderen op vrijdag 18 februari een gastles, waarbij het lokaal wordt omgetoverd in een laboratorium!

Voorstelling groep 6-7-8

Vrijdag 18 februari bezoeken de groepen 6-7 en 8 een muziekvoorstelling in het kader van de ‘Praat mar Frysk’ campagne die in 2011 van start zal gaan in de nieuwe gemeente Súdwest Fryslan. Deze muziekvoorstelling wordt verzorgd door 5 studenten van Stenden Hogeschool Leeuwarden. De ‘Praat mar Frysk’ campagne richt zich op het vergroten van de zichtbaarheid van het Frysk, zodat mensen zich vertrouwder voelen met het gebruik van de taal.

Citotoetsen

Na de kerstvakantie brak er een drukke toetsperiode aan voor de kinderen. De toetsen zijn weer achter de rug, en het eerste rapport van dit schooljaar is alweer in bezit van de trotse eigenaren.

De CITO Eindtoets

De Cito eindtoets 2011 werd afgenomen op 1, 2 en 3 februari. De rapportage is in week 9 ( week van 28 februari).

Voor de leerlingen en ouders/ verzorgers van leerlingen van groep acht breekt nu een spannende tijd aan waarin de keuze voor vervolgonderwijs wordt verzorgd! De leerlingen zijn inmiddels al gezamenlijk naar de open dagen van het Bogerman en de RSG geweest. Heel veel succes met jullie keuze!

Jarigen

Jorrit de Jong uit groep 3 is op 1 Maart jarig en wordt 7 jaar!
Sanne de Hoop uit groep 5 is op 1 Maart jarig en wordt 9 jaar!
Chantal van der Horst uit groep 4 is op 4 Maart jarig en wordt 8 jaar!
Monze Kraak uit groep 5 is op 6 Maart jarig en wordt 10 jaar!
Mark Jesse Hes uit groep 1B is op 7 Maart jarig en wordt 5 jaar!
Myrthe Vlas uit groep 7 is op 7 Maart jarig en wordt 11 jaar!
Isa van der Horst uit groep 4 is op 13 Maart jarig en wordt 8 jaar!
Ineke Tromp uit groep 2 is op 14 Maart jarig en wordt 6 jaar!
Geert Wiebenga uit groep 4 is op 14 Maart jarig en wordt 8 jaar!
Mats Galama uit groep 6 is op 15 Maart jarig en wordt 10 jaar!
Jesse Feenstra uit groep 5 is op 18 Maart jarig en wordt 9 jaar!
Erwin Wiersma uit groep 7 is op 24 Maart jarig en wordt 11 jaar!
Riemer Durk Krol uit groep 4 is op 26 Maart jarig en wordt 8 jaar!
Baukje Wijnja uit groep 6 is op 28 Maart jarig en wordt 10 jaar!