Vrienden van It Heechhus

2 maart 2011

in It Heechhus

  • U weet natuurlijk dat bijna alle verenigingen en clubs gebruikmaken van de zalen en faciliteiten van It Heechhûs.
  • Dat bijna alle organisaties en commissies in het dorp en van buiten gebruikmaken van de uitgebreide vergaderfaciliteiten.
  • Dat de bibliotheekdienst Súdwest Fryslân een ruim opgezette Lytse Byb heeft geïnstalleerd.
  • Stichting Heech fan Alds inmiddels een vaste plek heeft in It Heechhûs .
  • Grote en kleine gezelschappen hun jaarlijkse bijeenkomsten in ons dorpshuis houden.
  • Dit betekent dat honderden dorpsbewoners meestal wekelijks hun hobby’ s in It Heechhûs beoefenen, groeps- en privélessen volgen, vergaderingen bezoeken, enzovoort.
  • Daarnaast wordt voor volwassenen én voor de jeugd ieder jaar weer een gevarieerd cultureel programma opgezet, met muziek en theater, films en feestelijke bijeenkomsten..
  • De gymzaal wordt intensief gebruikt door de basisscholen, voor sportbeoefening en gymnastiek voor volwassenen (we blijven ons inzetten voor het realiseren van een echte sportzaal!) .

Maar hoe vanzelfsprekend is het eigenlijk dat die faciliteiten blijvend kunnen worden aangeboden? Je moet er toch niet aan denken dat je als vereniging, als club, organisatie en commissie in je eigen dorp geen plek meer hebt? Als gevolg van bevolkingskrimp op het platteland gaat het menig dorpshuis en multifunctioneel centrum niet voor de wind. Maar Heeg krimpt niet en trouwens: wij zitten niet bij de pakken neer! Oké, wij moeten onze eigen broek ophouden, want exploitatiesubsidie kent onze gemeente niet. Met uw steun en actieve betrokkenheid willen wij een gezond voortbestaan van It Heechhûs waarborgen!

Daarom vragen wij u donateur te worden van uw eigen Multifunctioneel Centrum It Heechhûs. Met een bescheiden jaarlijkse bijdrage zorgt u ervoor dat It Heechhûs tot in lengte van jaren alle mogelijkheden blijft bieden voor een actief verenigingsleven in Heeg e.o.

U krijgt binnenkort een oproep in de bus om mee te doen met de Vrienden van It Heechhûs.
Wij rekenen op u!

Het Bestuur