Nieuws vanuit Talma State

6 april 2011

in Talma State

Beste dorpsgenoten,

Op het moment van schrijven schijnt de zon hier naar binnen, na een lange wel mooie winter hebben we allemaal weer “ferlet fan de sinne”.

Ik wil onder de aandacht brengen dat het nu dagelijks mogelijk is om een warme maaltijd af te nemen van Talma State, kunt u niet naar het restaurant komen dan willen we het ook bij u thuis brengen. Mogelijk zijn er dorpsgenoten die het wel wat lijkt om de maaltijden als vrijwilliger per toerbeurt rond te brengen. Zoals u op tv Fryslân hebt kunnen zien wordt dit op veel locaties van Tellens zo geregeld.

Daarnaast doe ik een oproep voor vrijwilligers die wel eens met één van onze bewoners naar buiten zouden willen gaan. Bewoners geven met regelmaat aan dat ze graag eens naar buiten willen, helaas hebben we hier als medewerkers erg weinig tijd voor, dus wie het wat lijkt, ik hoor het graag.

Op de planning staat “meimaand trouwmaand”. We willen graag een expositie door het huis houden en hebben daar zo veel mogelijk spullen voor nodig. Wie heeft er nog een oude trouwjurk, oude foto’s, andere spulletjes die met trouwen te maken hebben en vinden het geen probleem dat dit een maand in Talma is. We horen of zien het graag. U kunt het afgeven op de dagbesteding ’t Anker.

De verwenmiddag

Op 2 maart hebben we een verwenmiddag gehad in Talma, er was voor een ieder wat wils, voetmassage, handverzorging, drukpunt massage, een borrel, lekkere hapjes etc. Ik heb begrepen dat dit zeker voor herhaling vatbaar is.

Voor paasmaandag staat er een Paasontbijt op het programma.

Stilletjes aan zijn we ook alweer bezig met de zomervakantie planning. Mocht er nog iemand vakantiewerk zoeken. U of jij weet Talma te vinden.

Zoals u kunt lezen hebben we u als dorpsgenoten nodig!

Er is geen nieuws te melden met betrekking tot sloop en nieuwbouw. In het verzorgingshuis hebben we op het moment van schrijven nog 4 appartementen leeg. Fijn dat het binnen een jaar er al zo uit ziet. Wij zijn tevreden, maar nog belangrijker is het dat de bewoners tevreden zijn en dat is gelukkig het geval. Overal is wel eens wat, maar overal valt over te praten.

Vriendelijke groeten,
Foekje Bakker