It Wraldfinster

4 mei 2011

in It wrâldfinster

Technieklessen groep 7 en 8

Technieklessen

In het kader van de technieklessen is dhr. Slaverda op 25 maart van WETSUS bij ons op school geweest. Wetsus richt zich op de ontwikkeling van nieuwe technologieën op het gebied van duurzaam water. De kinderen hebben veel geleerd over water, watervervuiling, waterzuivering en alles wat met water te maken heeft. Ook werden er in de klas verschillende proefjes met water gedaan.

Op 29 maart is groep 7 en 8 met de bus op excursie geweest naar de FRISIA fabriek te Harlingen. In deze zoutfabriek kregen de kinderen een interessante rondleiding. Als afsluiting was er weer een verwerkingsles bij ons op school.

Bouwen aan de bouw

Op 19 april as. zal Jelke Vellinga van Vellinga’s bouwbedrijf Heeg een gastles geven in groep 7/8, in het kader van Bouwen aan de Bouw. Daarna gaat dezelfde groep op excursie naar het bouwbedrijf van Vellinga. Bouwen aan de bouw is een initiatief van bouwbedrijven in het noorden van Nederland om belangstelling te wekken voor banen in de bouw.

School- kerkdienst

Op zondag 27 maart was er in de Ichtuskerk een schooldienst met als thema: ‘dit is je kans’. Samen met alle kinderen hebben we deze dienst op school voorbereid. De voorganger tijdens deze dienst was ds. E.J. Keulen. We kunnen terug zien op een mooie dienst, met veel inbreng van de kinderen.

Theater

Bijna alle groepen zijn naar het theater geweest. Groep 1/ 2 ging op 6 april naar de theatervoorstelling ‘Draaioargellân’ in Woudsend. Twee jongens, Sake en Wytze, werden wakker op het strand en vonden een draaiorgeltje. Hiermee beleefden ze grappige en spannende avonturen. De kinderen van groep 3 en 4 zijn naar een muziektheatervoorstelling ‘Drie kouwelijke mussen’, van Peter van Dijk geweest. Deze voorstelling was gebaseerd op de liedjes en rijmpjes van Annie M.G. Schmidt. Groep 5/6 is naar theatervoorstelling Kookeiland van theatergroep Dries in Sneek geweest. Deze voorstelling ging over Kok en Bedien die samen al jaren in goede harmonie in restaurant De Stamppot werken. Elke dag is voor hen een plezierige dag, totdat er ‘Hoog Bezoek’ komt eten. De spanning loopt hoog op. Zo hoog zelfs, dat Kok en Bedien beginnen te twijfelen aan elkaar en van samenwerken al snel geen sprake meer is. Gelukkig komt alles goed en weten zij samen een prachtige maaltijd te creëren voor Het Hoog Bezoek. Het was een voorstelling met ingrediënten als: humor, onzekerheid, vertrouwen en jongleren.

Juf Barber

Op 6 april is Juf Barber bevallen van dochter Lynn! Juf Barber, van harte gefeliciteerd! De volgende dag hebben de kinderen van groep 3 beschuit met muisjes geknutseld en een verhaaltje voor juf Barber geschreven. We zijn ontzettend benieuwd en hopen dan ook snel de kleine meid te bewonderen.

High Tea

Afgelopen vrijdagmiddag 8 april hebben de kinderen van groep 7,8 een super High Tea voor de ouders verzorgd. Dit project was een stimulans voor het Engels. Alle voorbereidingen en uitwerkingen hier van waren in het Engels. Van menukaarten tot aan het verwelkomen bij de deur. Uiteraard werden alle versnaperingen ook door de kinderen zelf gemaakt en de ouders hebben er van genoten. Een grote opkomst van maar liefst 37 ouders. Kortom een geslaagde middag.

Open dag

Op 18 mei as. houden we in samenwerking met de Jozefschool een OPEN DAG. Ouders (en verzorgers), die binnenkort een schoolkeuze voor hun kind moeten maken zijn de hele morgen van harte welkom om onze school “in bedrijf”te zien. Op het onderwijsplein staat de koffie klaar !

Zie onze site voor informatie: www.wraldfinster.nl