Nieuws vanuit Talma State

8 juni 2011

in Talma State

Beste dorpsgenoten,

Op het moment van schrijven zitten we volop in de meimaand trouwmaand, we krijgen leuke reacties van bewoners en bezoekers op de expositie. Op vrijdag 27 mei was er een ware bruidsshow.

Donderdag 12 mei hebben we cliëntenraad vergadering gehad, hier is ook woningstichting Elkien bij aanwezig. De vertegenwoordiger van Elkien heeft verteld dat er in juni een besluit zal vallen met betrekking tot nieuwbouw cq. renovatie van Talma State, besluit is dus iets naar voren geschoven. Er is wel vanaf nu sprake van een opnamestop. Dit betekent dat de mensen die nu op de wachtlijst staan in principe eerst niet in Talma kunnen komen wonen, maar wanneer er sprake is van urgentie kan er altijd contact met mij opgenomen worden zodat we kunnen bekijken hoe we het kunnen oplossen.

 

Vanuit deze vergadering is ook besloten om de voordeur om 20 uur op slot te doen met betrekking tot veiligheid. Je hoort en leest steeds van die rare verhalen. Dit betekent dat bezoekers die na 20 uur komen, zullen moeten aanbellen bij de voordeur, de dienstdoende verzorgende kan dan met u spreken en de deur open doen.

 

Voor wie het nog niet weet, we hebben 3 kippen en een haan in de binnentuin. De haan was niet geheel volgens afspraak maar er is democratisch besloten dat de haan mag blijven. Meneer Zijlstra verzorgt de kippen en de haan. Hij heeft nog niet elke dag 3 eieren maar wie weet komt het nog. In ieder geval super dat we een verzorger hebben. Bedankt Zijlstra!

 

In het restaurant “de Fuke” is een grote tv gekomen, gekocht van opbrengst herfstmarkt en door cliëntenraad. Hier kan gezamenlijk tv gekeken worden maar ook worden er foto’s vertoond van omgeving of van activiteiten, ook de planning van de activiteiten staat er op vermeld.

 

De gehele zomer staat er weer van alles op het programma. Met Heechspanning komt het jeugdkorps van Heeg een optreden verzorgen.

In juni o.a. een uitstapje naar Aqua Zoo en gaan we deze zomer een vis wedstrijd houden. Houd de Sylboade in de gaten of loop even Talma State binnen.

Tot ziens en vriendelijk groeten,

Foekje Bakker