BSO Bernewille

6 juli 2011

in BSO Bernewille

Zeepketting maken

Althans, dat was het plan. Via via hadden we gehoord dat je zelf een mooie zeepketting kunt maken, leuk idee dachten we! Je hebt nodig: blokken zeep, een rasp, een bak, beetje water en uitsteekvormpjes (niet te klein), satéprikker en een touwtje.

We hadden een aantal stukken zeep gehaald maar omdat we geen rasp bij de BSO hebben zijn we de zeep maar gaan schaven met de kaasschaaf en schillen met de dunschillers. We kregen hierdoor mooie schaafsels van zeep, een creatie op zich. Toen deden we er een beetje water bij en mochten alle kinderen lekker gaan kneden. Hier ging iets mis, het werd één grote kliederboel en de zeep veranderde in lange slijm draden en niet in de substantie zoals het zou moeten….. Waarschijnlijk hebben we teveel water gebruikt en doordat het schaafsel te grof was (in plaats van geraspte zeep) wilde het niet goed mengen met het water. Nadat iedereen lekker had gekliederd in de bak met zeep smurrie hebben we de moed maar opgegeven. Ondanks de ‘mislukte’ activiteit hadden we lachende gezichten, een bak met zeep drab en hele schone handen!

BSO Bernewille door Roos

Het is erg leuk op de BSO, Ik heet Roos en speel hier vaak. Ik ken al best veel kinderen zoals Tessa, Jelte, Siv en Martijn. De juffen zijn ook heel lief er zijn leuke dingen te doen. Er is zoveel te bedenken en elke maand mogen kinderen schminken. Deze maand mag ik met Silke, mijn zus, de kinderen schminken. Ik ga ze heeeeel mooi maken. Ik ga een piraat maken, een prinses, een elf, allerlei mooie dingen.

Groetjes Roos

Zomervakantie

Nog een paar weekjes en het is zomervakantie. De zomervakantie van de BSO Bernewille staat in het teken van de vier Elementen. Dit zijn Aarde, Water, Zon en Vuur. We zijn druk bezig met voorbereiden van de activiteiten. Wij gaan hier met z’n allen een gezellig en activiteitsvol zomervakantie van maken.

Drie BSO Toppers van de maand

Deze maand hebben we 3 heren die de titel BSO Toppers van de maand hebben verdiend. Rond een uur of vijf beginnen we altijd met het opruimen van onder andere de poppenhoek en de zandbak. Soms kan het echt een puinhoop zijn. Maar niet gevreesd, wanneer Hendrik-Jacob en Riemer-Durk bij de BSO zijn, ruimen ze het binnen 5 minuten allemaal op! En zelfs het speelgoed waarmee zij niet eens gespeeld hebben! Ze zijn een echt opruim team en daar zijn wij heel trots op! Riemer-Durk en Hendrik-Jacob, jullie hebben het dubbel en dwars verdiend!

Dan hebben we ook nog Sietse van H. Deze kerel haalt vaak de vergeten tassen en jassen op vanaf het schoolplein. Het is zelfs een keer zo geweest dat hij een tas had opgehaald en toen hij terug bij de Bso was, kon hij nog een keer! We kwamen erachter dat een kind haar jas was vergeten op het schoolplein. En Sietse vond het absoluut geen probleem om deze nog weer op te halen. Sietse, jij bent ook de topper van de maand!

Moppentrommel

Er lopen twee muizen door de woestijn. Als er opeens een vleermuis overvliegt, zegt de ene muis tegen de andere: ‘Kijk, dat is mijn broer. Die werkt bij de luchtmacht.’

Er was eens een konijn en die ging naar de bakker en vroeg aan hem: ‘Heb jij worteltjes taart?’ De bakker zei: ‘Helaas niet.’ De volgende dag kwam het konijn weer bij de bakker en vroeg weer of hij worteltjes taart had. De bakker zei weer: ‘Nee.’ Toen dacht de bakker: ‘Laat ik eens voor dat lieve konijntje worteltjes taart bakken.’ De volgende dag kwam het konijn weer bij de bakker en vroeg: ‘Heb je worteltjes-taart.’ De bakker zei: ‘Ja nu wel, speciaal voor jou gebakken.’ Het konijn zei : ‘Vies hé.’

Zomerfeest met activiteit voor ouder en kind!

Elk jaar organiseren wij een zomerfeest. Twee jaar geleden hadden we allemaal leuke spellen en vorig jaar was het in combinatie met een aantal standjes waar je leuke dingen kon kopen. Dit jaar heeft de oudercommissie samen met het team besloten om een activiteit te organiseren voor ouder en kind. We zijn nog druk in overleg over wat het gaat worden maar één ding is zeker, het wordt helemaal geweldig! De bedoeling is om dit op 6 juli (onder voorbehoud) te organiseren. Alle ouders zullen nog nader geïnformeerd worden.

De BSO gaat digitaal!

Binnenkort gaat de nieuwe website van BSO Bernewille online! Debbie en Antje heb diverse trainingen gevolgd en gaan hun uiterste best doen om de website te vullen en up to date te houden. Het is de bedoeling dat de nieuwsbrieven, vakantie data, belangrijke mededelingen hierop komen te staan. Ook gaan we foto’s plaatsen van activiteiten. In de toekomst hopen we een afgeschermd gedeelte voor ouders te ontwerpen. Door middel van een inlogcode kunnen ze dan belangrijke zaken en foto’s van hun kinderen van activiteiten bekijken.

Vanaf 1 juli 2011 is de website actief. Neem gerust een kijkje! Onze link staat in verbinding met die van de scholen zodat alle inschrijfformulieren en actuele informatie alleen op de eigen website geplaatst hoeft te worden.

Kijk per 1 juli op de site www.bso-bernewille.nl

Ook is er een twitter account aangemaakt voor de bso:

www.twitter.com/BSOBernewille

Juf Marjolein

Misschien hadden jullie het al gemerkt maar juf Marjolein is niet zoveel meer te vinden bij de BSO. Ze wordt momenteel veel ingezet op de locaties in Leeuwarden. Per 1 juli zal zij werkzaam zijn bij kinderdagverblijf Bernepoort te Sneek. We hopen juf Marjolein nog wel af en toe te zien op de BSO en we wensen haar veel geluk en plezier in Sneek!

Catalpa
Voorschoolse- tussenschoolse- en naschoolse opvang van kinderen van 4-12 jaar

BSO Bernewille in Heeg
Tollewei 201 achter Talma, telefoonnummer 442223