Filmhuis – maandag 26 september

7 september 2011

in Evenementen, It Heechhus

De Activiteiten Commissie opent het nieuwe winterseizoen met de film Welcome

Na de mooie start van het filmhuis afgelopen voorjaar gaan we dit najaar de deuren openen in de vernieuwde foyer van It Heechhûs. Het is de bedoeling om deze prachtige nieuwe entourage voor een avond om te toveren tot een heus filmzaaltje met verduisteringsgordijnen! Noteert u alvast in uw agenda de laatste maandagen van de maand: 26 september, 31 oktober en 28 november.

Op maandag 26 september 20.00 uur entree 5,- euro, beginnen we met de film welcome (hoe toepasselijker kan een titel zijn voor een eerste avond) van regisseur Philippe Lioret.

Bilal, een Koerdische jongen van 17, heeft een lange tocht afgelegd door het Midden Oosten en Europa om bij zijn vriendin in Engeland te zijn. Zijn reis komt tot een abrupt einde wanner hij aankomt in Calais, bij de Franse kust van het kanaal. Hij besluit het kanaal over te zwemmen en gaat naar het plaatselijke zwembad om te trainen. Hier ontmoet hij Simon, een zweminstructeur die midden in een scheiding ligt. Om indruk te maken op zijn vrouw en haar terug te winnen besluit Simon koste wat kost Bilal te helpen.

Voor de andere twee avonden dit najaar gaan we op zoek naar films uit de serie “on-bekende klassiekers’’. Geen Once upon a time of The birds, geen films van eeuwige roem, maar wel films die je gezien moet hebben en minstens zo boeiend zijn. U hoort nog van ons de komende tijd.