It Wraldfinster

7 september 2011

in It wrâldfinster

Schoolverlaters

Onderstaande leerlingen van groep 8 hebben onze school verlaten en gaan na de zomervakantie beginnen op hun nieuwe school in Sneek.

Anniek, Jurgen , Klaas, Yldau , Anne-Marjet, Sven Mark , Marius , Steven, Gerrit, Hylke, Fokkelien, Rianne en Christiaan: veel succes op je nieuwe school in Sneek !

De website

Sinds enkele weken is de nieuwe website van onze school in de lucht. Een verbeterde website, die onder de paraplu van Stichting Palludara hangt.

Foto’s van schoolreisjes, het circusfeest en de viering e.d. zijn intussen geplaatst. Alles bij elkaar een kijkje waard: www.wraldfinster.nl

Schoolkamp – TEXEL

Woensdag 6 juli kwamen de leerlingen van groep 8 weer thuis van drie dagen schoolkamp op Texel. Ze waren moe, maar erg voldaan over de drie dagen. “We hebben prachtige dagen gehad”, zeiden ze. Dank aan de leiding van het schoolkamp. Dank aan meester Bouke, juf Piety, Jacob, Simone en Cortien !

Meester Bouke en juf Piety werden ook dit jaar weer bijgestaan door Jacob Gijsen, Simone Osinga en Cortien Veenstra. Voor Simone en Cortien was dit de laatste keer, dat ze mee gingen op kamp. Zes keer zijn ze mee geweest. Ook langs deze weg willen we Simone en Cortien hartelijk bedanken voor hun inzet.

Jacob gaat er gelukkig nog even mee door. De schoolkampcommissie heeft intussen nieuwe kampleiders gevonden: Jitske Krol en Marianne Jukema. Van harte welkom. Prachtig, dat er weer nieuwe ouders klaar staan om het stokje over te nemen !

Nieuwe Directeur

De sollicitatieprocedure voor de benoeming van een nieuwe directeur voor de basisscholen Mids de Marren in Gaastmeer en Basisschool It Wrâldfinster Heeg is afgerond. In de functie van directeur van Basisschool Mids de Marren en Gaastmeer en Basisschool It Wrâldfinster in Heeg is benoemd Willem Wendelaar Bonga. Voor velen van ons een bekende. Willem Wendelaar Bonga is zijn carrière begonnen als leerkracht aan It Wrâldfinster in Heeg. Daarna is hij directeur van de basisscholen in Gaastmeer en Scharnegoutum geweest. Op dit moment is Willem directeur van De Haskerfjildskoalle in Joure. Wij zijn zeer ingenomen met de benoeming en feliciteren hem dan ook van harte. De kennismaking met Willem Wendelaar Bonga zal zijn op de informatieavond van 12 september zijn. De aanstelling van Willem Wendelaar Bonga is per 1 oktober as. Vanaf 5 september tot 1 oktober zal ik de school nog leiden en overdragen aan Willem.

Afscheid

Op 21 juli zijn Teakje en ik gestopt met ons werk. Een wonderlijk idee. En af en toe is het nog niet te begrijpen, dat na voor Teakje 17 jaar en voor mij 38 jaar verbonden te zijn geweest aan It Wrâldfinster, het afgelopen is.

In 1973 zijn we van Lollum, waar ik vier jaar heb gewerkt, naar Heeg gekomen. Ik werd onderwijzer/adjunct directeur aan de Christelijk Nationale School. Directeur werd toen de heer W.O.Santema. In 1992 werd ik directeur van It Wrâldfinster. In 2001 veranderde mijn werk, toen ik ook directeur van basisschool De Earste Trimen in Nijland werd.

Teakje heeft vanaf 1994 in groep 1 gewerkt. We hebben ons werk met veel plezier gedaan en zijn er zeker van, dat we het geweldig zullen missen. We gaan ons echter richten op andere dingen in het leven waar we tot nu toe te weinig tijd voor hadden, zoals het bezoeken van tentoonstellingen van beeldende kunst en het bezoeken van concerten. Daarnaast zullen we misschien vrijblijvend weer wat gaan studeren. Ook onze kinderen en kleinkinderen zullen meer aandacht krijgen. Kortom, we zullen wel weer een ritme vinden.

Citroen Traction Avant (1952)

Op vrijdag 15 juli jl. werden we uitgenodigd voor de afscheidsfeestdag met de leerlingen. Om 9.00 uur werden we opgehaald van huis in een prachtige Citroen Traction Avant (1952).

 

Albert en Teakje

 

Na een rondrit via Gaastmeer werden we naar school gebracht, waar de rode loper was uitgelegd. Marco de Vries (gr.4) was portier en hielp ons bij het uitstappen. We werden door alle leer-lingen toegezongen. Van alle leerlingen kregen we een bloem van papier. Ons huis staat vol met bloemen !

De hele dag stond in het teken van het CIRCUS. Circus Kristal uit Amsterdam was uitgenodigd om de hele dag te verzorgen. De leerlingen waren in groepen verdeeld en de hele dag in de weer om circuskunsten te leren.

’s Middags om 14.45 uur konden de kinderen aan ouders, grootouders en anderen hun favoriete kunst vertonen. Het was fantastisch te beleven hoe de kinderen de hele dag van groep 1 t/m groep 8 geconcentreerd en ijverig met de jongleurkunsten bezig waren onder het motto “Niemand kan alles, maar iedereen kan iets !”. Het was voor ons genieten. Aan het eind van de dag kregen we van alle leerlingen en ouders een cadeau aangeboden, Namens alle leerlingen mochten onze kleinkinderen dat doen. Dit was erg ontroerend.

Teakje kreeg een prachtig horloge, ik een telelens voor mijn camera en we kregen nog boekenbonnen ! De feestdag was voor ons al een cadeau en dan ook nog dit. Nogmaals hartelijk dank ouders, ouderraad, medezeggenschapsraad, activiteitencommissie voor de prachtige dag, de cadeaus en zoveel aandacht voor ons.

Een nieuwe vlag

De nieuwe vlag

Tijdens de lunch kregen we van juf Antje Visserman een nieuwe vlag voor de school aangeboden. De vorige vlag was destijds kapotgegaan. We kregen een prachtige vlag met het logo van de school. Uiteraard werd die na de lunch in de vlaggenmast gehesen. Heel erg bedankt Antje. Basisschool It Wrâldfinster kan hier bij bijzondere gelegenheden nog lang gebruik van maken.

 

Viering met alle leerlingen

Op dinsdagmiddag 19 juli werden Teakje en ik uitgenodigd bij de viering verzorgd door alle leerlingen. Een fantastische show brachten ze op het toneel:

Groep 1 voerde een dans uit op een Nijntje-lied, de jongens van groep 1 zongen een dag-lied, groep 2 voerden circusacts uit ( koorddansen, circuspaarden en clowns), groep 3 zong een lied over het gouden hart, groep 4 voerde een dansje uit, groep 5 zongen en dansten een Spaanse dans en declameerden hun zelfgemaakt elfjes, groep 6 speelden toneel met tips over reizen, die we kunnen gaan maken, groep 7 zong een apen-popsong en groep 8 voerde een dans uit. Een afwisselend programma. Tenslotte declameerde onze kleindochter Rianne (gr.8) haar zelfgemaakte gedicht. Aandoenlijk bracht ze het naar voren. Het gedicht was door Gerrit Terpstra tevens op doek gezet.

Aan het eind van de viering werden we toegezongen door de collega’s begeleid door een selectie van muziekkorps Crescendo. Bijzonder allemaal en bij deze dank aan de muzikanten van Crescendo.

Om 16.30 uur begon de receptie. Een onafzienbare rij dorpsbewoners, collega’s, en relaties van elders kwamen ons de hand schudden. En iedereen had een kaartje met een wens voor ons achtergelaten, die we ’s avonds laat nog allemaal hebben gelezen.

Collega’s van basisschool It Wrâldfinster, collega’s van basisschool De Earste Trimen, collega’s van het managementteam, leerlingen, ouders, ouderraad, medezeggenschapsraad, activiteitencommissie, dorpsbewoners: allemaal hartelijk dank voor alle cadeaus, bloemen, kaarten en vooral de goede woorden en wensen.

Het is voor ons onvoorstelbaar, dat de jaren voorbij zijn. Maar, we kunnen met veel plezier en met goede herinneringen terugkijken op ons werk in school. We danken u voor het vertrouwen, dat u ons gaf bij de zorg voor uw kinderen. We danken eveneens de Ouderraad, de Medezeggenschapsraad en de Activiteitencommissie voor de plezierige samenwerking. We danken alle leerlingen voor de jaren, dat we met jullie in school hebben gewerkt.

En natuurlijk danken we onze collega’s, waar we jarenlang mee hebben samengewerkt. We zullen jullie allemaal missen …..

Aan iedereen nogmaals dank voor het bijzondere afscheid dat voor ons is verzorgd. Wij zijn er van onder de indruk en zullen het nooit meer vergeten !

Albert en Teakje Vlagsma