BSO Bernewille

5 oktober 2011

in BSO Bernewille

Nieuwe schooljaar

De scholen zijn inmiddels weer begonnen en daarbij mogen we Jelmer Koopmans welkom heten op onze BSO. In de vakantie is hij al een paar keer geweest om te wennen en dat ging heel goed!

In de zomervakantie hebben we een ‘verdieping’ in de BSO erbij gekregen. De kinderen en leidsters zijn er erg blij mee. De kinderen hebben een naam bedacht voor deze verdieping en deze is dan ook officieel geopend door Debbie.

"Het Kinderhol"

‘Het Kinderhol’, zoals de kinderen het hebben genoemd, biedt meer ruimte voor de kinderen en creëert daarbij ook rust. Kom gerust een keer langs om een kijkje te nemen!

 

We toch al best veel gedaan in deze eerste schoolweken. De eerste dag hebben we lekker cake versierd en opgegeten. Dit viel erg in de smaak bij de kinderen EN de leidsters! Wat een leuke binnenkomst van het nieuwe schooljaar! Toen het buiten regende en we een grote groep kinderen hadden hebben we stoelendans en koekhappen gedaan. De middag was zo voorbij!

Toppers van de Maand

We hebben weer twee nieuwe toppers van de maand:

  1. Eise omdat hij zelf vraagt of hij de juffen kan helpen ergens mee. Dat vinden wij natuurlijk erg fijn.
  2. Jelmer vanaf de eerste dag dat hij kwam wennen voelt hij zich al helemaal thuis.

Mannen wij vinden jullie kanjers!

Afscheid juf Sandra

Dinsdag 13 september was het dan zo ver, het afscheidsfeest van juf Sandra. Ze heeft van de kinderen van de BSO een map gekregen met werkjes en foto’s van kinderen erin. Het was een gezellig afscheidsfeest met mooie cadeaus. Ondertussen kunnen we kenbaar maken dat we de uren van Sandra opvullen met het huidige team en dat Alicia van Dijk ons op vaste basis komt versterken. Om een goede basis neer te zetten zijn we nog aan het kijken of er wisselingen komen in dagen van de medewerkers. Daarnaast zijn wij nog wel hard op zoek naar nieuwe invalkrachten.

Nieuwe Stagiaire

Hallo allemaal,

Mijn naam is Saskia van Scheltinga en ik ben 19 jaar. Ik volg de opleiding Pedagogisch Werk niveau 3 op de Roc Friese Poort in Sneek. Vanaf 5 September 2011 tot 12 Julie 2012 kom ik stage lopen op Kinderdagverblijf Bernestins in Ijlst en Bso De Bernewille in Heeg. Hier ben ik te vinden op de dagen Maandag en Dinsdag. Tot ziens in ijlst of Heeg!!

Groetjes Saskia van Scheltinga

Herfstvakantie

Het is al bijna herfstvakantie en daarbij hebben we een leuk thema bedacht. Het thema voor deze vakantie is namelijk: MAGIE We gaan zelf goochelen, toverdrank maken, geheimschrift ontwerpen en nog veel meer. Het programma zullen we spoedig presenteren.

Prietpraat

  • De kinderen spelen regelmatig ‘dierentuinje’ bij ons op de BSO. De kinderen zijn allerlei verschillende dieren. Vooral veel honden, tijgers, beren maar er is ook een kind die is een Lachtjuipaard! (u leest het goed, geen schrijffout!)
  • Een moeder vraagt aan Siv hoe het met mama gaat. “Goed’, zegt Siv. Moeder: “wel spannend, de baby kan elk moment komen hoor!’. Siv antwoord: “Ja, hij is al over datum.
  • Alicia is met een aantal kinderen aan het touwtje springen. Huis, Villa, Flat, 1,2,3, kinderen etc. Op een gegeven moment zegt een kindje; ‘Je kunt geen kinderen krijgen als je niet getrouwd bent.’ Zegt een ander kindje; ‘Oh ja wel, dan koop je er toch gewoon één.’

TSO vrijwilligers gezocht

De zomervakantie is weer voorbij. Tijd om te kijken hoe we staan met het aantal kinderen op de TSO en het aantal vrijwilligers. Het kindaantal blijft nu gelijk. Gemiddeld staan er nu 80 kinderen ingeschreven voor de TSO. Hiervan maken 50 kinderen structureel gebruik van de opvang. Een mooi aantal. Door het vertrek van meester Riemer hebben wij niet genoeg vrijwilligers om goed in te kunnen springen in geval van ziekte of vakantie. Wij zijn dan ook hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

BENT U DIEGENE DIE WIJ ZOEKEN?

Belangrijke voorwaarden:

  • u bent beschikbaar tussen 11.45 uur en 13.00 uur op één of meerdere vaste dag(en) in de week.
  • Ook als u af en toe wilt invallen, nodigen wij u van harte uit om te reageren.
  • U heeft affiniteit met kinderen
  • Beschikt over een gezonde dosis humor maar kan ook aanpakken?

WIJ BIEDEN:

– Een vrijwillige vergoeding van 10 euro per overblijfdag.

Dit bedrag is inclusief een compensatie voor reiskosten/tijd, overlegtijd, opleidingsinspanning en is vrijgesteld van fiscale verplichtingen indien u maandelijks niet meer dan € 150 ontvangt en jaarlijks totaal niet meer dan €1500. In het geval dat u een uitkering ontvangt kunnen de vrijgestelde bedragen afwijken. Uw consulent kan u hier meer over vertellen. Als u besluit vrijwilliger te willen worden tekent u met Catalpa een vrijwilligersovereenkomst. Dit is géén arbeidsovereenkomst.

– U krijgt professionaliseringscursussen aangeboden, die variëren van een algemene overblijfcursus, met de nadruk op pedagogische inzichten, tot kinder-EHBO en bedrijfshulpverlening.

Bent u enthousiast geworden en denkt u eraan om overblijfkracht te worden of kent u mensen in uw omgeving, die in aanmerking komen? Neemt u dan contact op met de TSO coördinator van de school Debbie Sinnema op nummer 06-27053552, zij zal proberen al uw vragen te beantwoorden.

Catalpa

Voorschoolse- tussenschoolse- en naschoolse opvang van kinderen van 4-12 jaar

BSO Bernewille in Heeg

Tollewei 201 achter Talma, telefoonnummer 442223

Website: www.bso-bernewille.nl