It Pikepoltsje

2 november 2011

in It Pikepôltsje

Het is weer lampionnen tijd!

Wat is er nu leuker om met een eigen in elkaar geknutselde lampion bij de deuren langs te gaan. Dit jaar staan de knutsel ochtenden gepland op Woensdag 9 November en Donderdag 10 November. Elk kind mag zijn/haar vader, moeder, pake, beppe of oppas meenemen om samen een lampion in elkaar te knutselen. Kinderen die normaal niet op deze dagen komen, mogen gewoon aanschuiven, wel graag even door geven wanneer u komt. Het is handig dat u een grote schaar meeneemt en voor de lampion kan een lege bambix/hagelslag doos o.i.d. of een doorzichtige plastic fles handig zijn.

Nije juf

Op Woensdag hebben we er een nieuwe juf bij. Het is Gerda Andringa en zij volgt de opleiding Pedagogisch medewerker en heeft bij ons haar stage plek gekregen. We hopen dat ze met veel plezier haar stage tijd bij ons loopt.

Door de harde wind worden niet alleen de blaadjes van de bomen geblazen, maar de wind heeft er ook voor gezorgd dat er wel 3 takken van de boom bij de glijbaan afgebroken zijn!Gelukkig zijn ze weer weg gehaald, en kunnen we weer van de glijbaan glijden.

Ferske oer de hjerst

Bledsjes read, giel en brûn,
lêshoekje bringe?
op it paad, yn de tûn.
Feie feie feie, op een grutte bult,
Hoei! Hoei! Hoei! Ffffffff.

Priet praat

Juf: Bas wolsto dot boekje even nei it
Bas: der haw ik no gjin tiid foar!

Juf: Net drave Marrit!
Marrit: Ik bin oan it sporten!

De jarigen van November zijn:

Jurjen wordt 9 November 3 jaar!
Dewi Lynn wordt 22 November 3 jaar!

Allemaal van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag toegewenst!